OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jacket: COS | Scarf: Holzweiler | Bag: Acne Studios x Fjällräven
Shirt: Our Legacy | Trousers: COS |
Shoes: Converse

Kaukana ovat ne päivät, kun Fjällrävenin Kånken-repun selkämykseen iskettiin ensimmäinen hipsterileima ja Flow-festivaalilla pelattiin selkä hiessä reppubingoa. Niin, hipsteriläpät ovat jo täysi passé, mutta Kånken pitää edelleen pintansa Helsingin katukuvassa ja tänä syksynä ikoninen reppu on ajankohtaisempi kuin koskaan aikaisemmin.

Ja ihan vain tehdäkseni asian selväksi näin heti alkuun, on syytä mainita, että meikäläinenhän ei ole ikinä omistanut Kånkenia ja niin oli tarkoitus olla myös hamaan loppuun saakka. Yskä ei ole ollut kuitenkaan repun maineessa, vaan löysässä designissä, joka ei vain ole überkäytännölliseen makuuni ja jos ihan totta puhutaan, muistuttaa laukku kaikkinensa vähän liikaa erämaastoja ja päiväkodin metsäretkiä.

Erään lauantaikävelyn lomassa päädyin kuitenkin vierailulle Acne Studiosin Oslon puotiin, jonne oli ilmestynyt jotain tavallisesta poikkeavaa. Fjällrävenin kanssa yhteistyössä tehty ja hetken aikaa hyvin kohuttu mallisto oli juuri ripustettu vaaterekeille ja Fjällrävenin kettulogo välähteli kirjavien kuosien lomasta.

Taidatte tietää, mitä seuraavaksi tapahtui.

Kirkuvankeltainen hipsterireppu ei ole ehkä kaikkien aikojen käytännöllisin tai ajattomin ostos, mutta se on ehtinyt jo tähän mennessä herättää niin paljon iloa kantajassaan ja kanssakulkijoissa, että annan itselleni luvan kutsua sitä erittäin onnistuneeksi hankinnaksi.

//

It’s your local fashion victim reporting from Oslo! Acne Studios announced a collaboration with other iconic Swedish brand, Fjällräven, a few months back and internet exploded with photos of tiny Kånken backpacks. I wasn’t supposed to buy anything from this collection but I guess you know already how it turned out. 

To make it clear already at this point, I’ve never been a fan of the iconic bag design. I’ve felt it is more suitable to wilderness than to city life and it has always reminded me a bit too much of the forest trips we did while I was still in kindergarten.  

Things happen and one day I went to Acne Studios store in Oslo where they had just put up the whole collection. The mini Kånken bags looked super pretty so I had to try them on and I guess it was just meant to be that I left the store with the yellow one in a paper bag.

It’s been a perfect purchase though! It’s making me smile every time I’m wearing it and I’ve seen the same result on the faces of random pedestrians on the streets of Oslo. 

Photo: Tomi Mustikka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s