Processed with VSCO with a8 preset

Weekday palasi Helsinkiin ja pian saamme nauttia myös Mujin tarjonnasta. Kyllä vain, pitää paikkansa! Japanilainen kauppaketju saapuu Suomeen ensi vuoden aikana, mikäli käy uskominen eilen julkaistua tiedotetta.

Mujin saapuminen Suomeen on ihana yllätys, sillä vaikka uutta liiketilaa on rakennettu tuhansia neliömetrejä pitkin Helsinkiä ja ympäri maakuntia, ei uusia brändejä ole katukuvassa juurikaan nähty. Se on tosi tylsää, joten ajattelin auttaa kauppakeskusten tilavastaavia uudemman kerran ja listata muutaman Helsingistä puuttuvan ketjun jatkona pari vuotta sitten julkaistulle tekstille.

Kommenttilaatikossa käytiin viime kerralla tiukkaa kädenvääntöä siitä, miten tällaisissa postauksissa ei ole oikeasti mitään järkeä ja miten kiihdytän ilmastonmuutosta sekä ihannoin kuluttamista sanavalinnoillani.

Olen vähän eri mieltä, sillä niin kauan kuin keskustaan ja muualle taajamiin rakennetaan lisää liiketilaa ja helvetin isoja ostoskomplekseja, on ihan hyvä käydä keskustelua myös siitä, millaisia toimijoita niiden seinien sisällä on, jotta ehkä vielä joku päivä halparytkyliikkeet on syrjäytetty laadukkaampaa ja vastuullisempaa muotia myyvillä liikkeillä.

Tässä siis muutama sellainen brändi, joita voisi havitella esimerkiksi seuraavaan kulutuslabyrinttiin, Triplaan.

Arket

Olen jutellut useammankin kaverin kanssa ja tullut siihen tulokseen, että COS ei ole tarjonnut viimeiseen pariin vuoteen yhtään mitään uutta. Oma teoriani on, että merkkiä ollaan ajamassa alas ja syy löytyy konsernin sisältä. Arket on nimittäin on COSin paranneltu versio, jonka valikoimasta löytyvät ihan oikeasti ne vaatekaapin peruskamat ja sesonkiin sopivia trendivaatteita.

Hope

En tiedä, miten tässä pääsi näin käymään, mutta Hope on yhtäkkiä ruotsalaisista muotibrändeistä ehdoton suosikkini. Unisex-muodin ilosanomaan perustava brändi on tarjoillut viime aikojen parhaat kuosit ja lämpimimmät neuleet. Brändin myymäläkonsepti on ihana sekoitus omia tuotteita ja muutamien tarkasti valittujen pohjoismaisten suunnittelijoiden tekeleitä.

Beyond Retro

Vierailu Beyond Retroon aiheutti aiemmin ihan valtavaa ahdistusta, mutta Göteborgissa rakastuin tähän käytettyjen vaatteiden taivaaseen. Uffin kaltaisia second hand -puoteja vaivaa usein ylitsepursuava valikoima, joka yleensä vain vaikeuttaa shoppailuelämystä, mutta Beyond Retron Göteborgin liikkeessä olivat kaikki tähdet kohdillaan.

Bolia

Habitatin valtakausi Helsingin keskustassa ei tainnut kestää pitkään (enkä ihmettele, paskempaa asiakaspalvelua saa etsiä jostain tosi kaukaa), joten kylälle olisi hyvä saada jotain uutta myös sisustuksen rintamalle. Habitatin valtikan voisi ottaa hyvin mieluusti tanskalainen Bolia, jonka sohvia olen ihaillut jo monen vuoden ajan.

Minkä brändin tahtoisit seuraavaksi Helsinkiin tai muualle Suomeen? Kerro kommenteissa! 

//

Have you heard the news already? Muji is finally opening up a permanent store in Helsinki after trying out the concept with pop up shops and events during the past years. This is awesome news because even though new shopping centres are being built in the city continuously, the shopping culture in Helsinki is still very lame.

In this blog post, I suggested a few stores Helsinki is still missing. I’ve written about the topic already a few years back (only in Finnish, sorry) and in addition to the previous list, I’d really like to see Arket, Hope, Beyond Retro and Bolia invading the country in the future. 

Photo: Tomi Mustikka

4 thoughts on “ Nämä brändit puuttuvat Helsingistä, osa 2 ”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s