OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuka muistaa vielä viime talven pakkaset? Kesän helteiden jäljiltä tuskin kukaan, mutta ihan muistutuksena voisin mainita, että lunta pyrytti jopa Ruotsin länsirannikolla paniikkiin asti ja kylmyys puski tiivistämättömistä ikkunoista sisään vielä huhtikuussa.

Ja jotta herkkä suomalainen hipiä ei olisi kuivunut jo riittävästi, tein oman oloni entistä tukalammaksi käyttämällä palasaippuoita hiusten, kasvojen ja vartalon pesuun. Uskon yhä ja edelleen jätteettömään peilikaappiin, mutta kropan ekosysteemeille saippuat olivat turhan tehokkaita: hiukset kuivuivat risukasaksi ja päänahka hilseili yhtä tahtia lumipyryn kanssa.

Apu löytyi onneksi vanhalta tutulta, brittiläiseltä Evolvelta. Argan- ja baobaböljyistä sekoitettu hiusseerumi (Nourishing Hair Elixir) antoi kärähtäneelle hiukselle tarvittavan tekohengityksen ja teki laineista käsiteltävät taas seuraavaa aamua varten. Ihanan kermainen kasvorasva (Daily Renewal Cream) tuntui aluksi todella tuhdilta kamalta, mutta se sujahti iholle hetkessä ja piti paikat pehmeänä koko päivän ajan. Tuote jätti jälkeensä hieman kosteahkolta näyttävän pinnan, joka näytti talvipakkasella erityisen kivalta.

Tässäpä siis täsmätuotteet talvea varten ja erityisesti, mikäli olet palasaippuoiden ystävä. Sieltä ne lumisateet saapuvat jo!

//

Do you still remember last winter? The extreme snowfall and cold temperatures that seemed to last forever? I do and so does my skin.  

I made the matter worse by using bar soaps for washing my skin and hair the entire winter. Even though the products were working well in the beginning, my skin didn’t like them that much in the long run. My skin went d-r-y, my hair and scalp even drier and which led me eventually to the situation that I had to rely on again to one of my favourite cosmetics brands, Evolve

In the end, my favourite products last winter turned out to be the Daily Renewal Cream for moisturising my skin and Nourishing Hair Elixir for nourishing my damaged hair. The facial cream felt first way too creamy for my skin and I was sure that my skin would break immediately after starting using it. I was wrong, the thick texture felt luxurious and made my skin perfectly moisturised and dewy. The hair serum on the other hand is probably the only reason why I still have hair left after using those soap bars. 

So the best tip for the approaching winter comes here: in case you are using soap bars, make sure to invest in products that balance the drying effects. You’re welcome.

Photo: Tomi Mustikka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s