Sporttivartti Kim Jonesin tapaan

nikexkimjones

Vuoden suurin muotiuutinen ajoittui todennäköisesti tammikuulle, jolloin Kim Jones otti hatkat Louis Vuittonilta. Suunnittelija on sen jälkeen löytänyt uuden kodin Diorilta ja pyöräyttänyt siinä sivussa pienen urheiluvaatteita sisältävän kapselimalliston Nikelle.

Meikäläinen on viihtynyt tänä syksynä huolestuttavan paljon tavanomaista urheilullisemmissa kledjuissa, mikä johtuu tasan ja ainoastaan maailman parhaasta treenivalmentajasta. Salitreeni on siis kulkenut paremmin kuin pariin vuoteen ja siitä syystä sporttivaatteet kiinnostavat myös tällä hetkellä ihan tosi paljon!

Kim Jonesin Nikelle suunnittelemat vermeet ovat tosin tarkoitettu jalkapallon potkimista varten. Jones otti ja yhdisti futisvarustuksen klassisia elementtejä moderneihin leikkauksiin ja siluetteihin, mikä johti analyysin mukaan Sex Pistolsin uhmaa huokuviin vaatteisiin.

Kokoelmasta tulee kyllä itselleni mieleen punkin sijaan gootahtava Star Trek, mutta siitäkin huolimatta tahtoisin nyt vaihtaa omat treenikledjuni mustaan univormuun. Ihania avaruusviboja!

//

Kim Jones broke the internet after announcing his departure from Louis Vuitton in January 2018. I agree, Jones did a brilliant job at Louis Vuitton, but my favourite collection designed by him is actually done in collaboration with Nike. 

Jones’ capsule collection is filled with clothing designed for football players. His mission was to redesign football garments, by utilising classic football elements and combining them with modern cuts and silhouettes. Nike states that the collection captures punk aesthetics but in my opinion, it resonates more with science fiction and Star Trek.

No matter what, I’m now dreaming of a monochromatic collection of sportswear in my own closet as well. 

Photos: Nike

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s