OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jacket: Levi’s | Turtleneck: Arket | Trousers: Zara
|
Shoes: Converse

Inhoan Zaraa ehkä eniten kaikista maailman vaatekaupoista. Aleksanterinkadun liikkeen pölyisillä lattioilla likaantuvat ja reikiintyvät vaatteet ovat loistava esimerkki siitä, miten halpavaateketjun tuotteilla ei ole edes sen verran arvoa, että liikkeeseen olisi palkattu riittävästi myyjiä pitämään rekit ja hyllyt järjestyksessä.

Sitä suuremmalla syyllä ihmettelen, miten jengi jaksaa silti pukea päällensä merkin huonolaatuisia vaatteita ja muilta brändeiltä vohkittuja ideoita. Ja sitäkin suuremmalla syyllä olen funtsinut, miten myös meikäläinen päätyi Zaran liikkeeseen pari viikkoa sitten, eksyi sovituskoppiin ja poistui rikospaikalta käsikynkässä paperikassin kanssa.

Puolustuksena sanottakoon, että en ole ostanut Zarasta saati muusta halpakaupasta pitkään aikaan yhtään mitään. Vakosamettia oli kuitenkin vaikea vastustaa, erityisesti täydellisessä ruosteenoranssissa sävyssä. Ihan kivalta housut myös näyttävät, jopa maailman tylsimpien vaateparien kaverina.

On tällä tarinalla opetuskin ja tiedätte varmasti varsin hyvin, millainen on ahneen loppu: housuihin tuli reikä ensimmäisen käyttökerran jälkeen.

Ei muuta kuin hasta la vista Zara, toivottavasti kypsytte pian konkurssiin siellä Espanjan auringon alla!

//

If I’d have to create a list of clothing stores I hate the most, Zara would easily take the first place. Their store in the city centre of Helsinki is a brilliant example of the downsides of fast fashion and the value people put on clothing. 

I’ve always found it disturbing how people still buy clothes that break down in a short time and whose design is stolen from other, more prestigious brands. That’s why it was even more disturbing to find out that a few weeks ago I found myself in a Zara store, getting lost in the fitting rooms and exiting the store with a paper bag. 

Something obviously happened in the store and I had to buy these corduroy trousers that look good even with the lamest clothes I could find from my closet. I should’ve left them in the store though since already after a few days, the trousers broke down. Surprising? Not really. 

Photo: Tomi Mustikka

 

2 thoughts on “ Rust ”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s