phipps_1

Kuu kääntyi lokakuuksi ja käsi alkoi hapuilla kohti villakangasta ja punaviinilasia. Maastoutuminen, sulautuminen, selviytyminen; siinä kai tämän hetken ja tulevien kuukausien avainsanat.

Samoista teemoista on lähtöisin myös yhdysvaltalainen muotibrändi PHIPPS. Sangen erikoisista Instagram-tarinoistaan tunnetun brändin suunnittelijat luovat muotia vastuullisuuden ja kestävän kehityksen näkökulmasta. Ja tekevät sen sata kertaa paremmin kuin yksikään lukuisista suomalaisista, ekologisiin arvoihin perustavasta muotibrändistä.

Pelkkien t-paitojen valmistamisesta on tultu pitkä matka nykyhetkeen, jolloin PHIPPSillä on tarjota kokonainen, upeista materiaaleista pääosin Portugalissa valmistettu mallisto. Maanläheiset värit ja yliampuva maskuliinisuus eivät ole usein meikäläisen mieleen, mutta tämän brändin PHIPPSin mallisto onnistui yhdistämään molemmat paremmin kuin hyvin.

Ja totta on, että PHIPPSin vaatteissa näkyy vahvasti merkin pääsuunnittelijan Spencer Phippsin aikaisempien työnantajien kädenjälki. Väriskaala käy yksiin Dries Van Notenin vaatteiden kanssa ja merkin muotokielessä on läsnä Marc Jacobsin hyödyntämä queer-kulttuurin leikkisyys ja joskus räikeä miehisyydellä pelailu.

Tässä on toki taas merkki, joka on toistaiseksi hintojensa puolesta täysin saavuttamattomissani. Inspiroidun silti päättäväisesti ja ajattelin seuraavaksi metsästää paksun, ribbineulotun villapaidan ja lähteä samoamaan Holmenkollenille.

//

October is here and it’s officially the season when red wine, earthy tones and warm materials become tempting again. 

That is also the reason why it’s finally a perfect timing to talk about PHIPPS International. In 2017, Spencer Phipps started a brand that is based on the values of sustainability and environmental responsibility. As I’ve seen it, at least in Finland, pursuing sustainable values often leads to lack of vision when it comes to design, but this is definitely not the case this time. 

PHIPP’s new winter collection is a definite masterpiece. I love the combination of earthy colours with the very masculine shapes and silhouettes. As small dash of lime green and canary yellow work perfectly next to the different shades of brown. Spencer Phipps has previously worked for Marc Jacobs and Dries Van Noten and those influences can be definitely seen from his work.  

You can find rest of the collection by following this link. Just a slight warning, the clothes are impossible to resist!

phipps_2

Photos: PHIPPS International

tomi.mustikka@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s