turo_ikla1

Turosta on kuullut tänä vuonna alituiseen kotimaisesta lehdistöstä. Uutisia on puskenut oikealta ja vasemmalta, milloin viime kevään Pitti Uomon suomalaisesta kokoonpanosta, milloin Teemu Muurimäen pääsuunnittelijarekryyn liittyen.

Pitti Uomoon tehty retki oli erityisen mielenkiintoinen, sillä brändi lähti Firenzeen henkeäsalpaavan kauniin erityismalliston kanssa. Lontoon Central Saint Martinsista valmistuneen, yhtä lailla suomalaisen, Ikla Wrightin kanssa tehty kokoelma on sen sortin luksusta, jota Suomesta on harvoin tullut ja jota on tuskin koskaan myyty Helsingin Kaivokadulla.

Norjalaiseen, hyvin persaukiseen opiskelijaelämääni ei juuri pukuja tai kamelin ensikarvasta valmistettuja takkeja mahdu, mutta onneksi näistä voi silti haaveilla. Sitä olen myös tehnyt ja jopa siinä määrin, että tämän syksyn inhokeistani, ruutu- ja tartarkuoseista, on tullut yhtäkkiä siedettäviä, harmahtavan puvun ja Savile Cliffordin kankaasta tehdyn kimonomaisen takin ansiosta.

Haaveiden päätähti on kuitenkin ollut beige takki, joka on tällä haavaa kaunein koskaan näkemäni päällysvaate. Rotsi näyttää siltä, että se tarraa sovittaessa niin tiukasti päälle, että sen otteesta ei pääse ihan hevillä irti. Ja siinä on sitten kerta kaikkiaan sovituksella hintaa.

Lopuksi vielä erityismaininta Turolle ja Iklalle ihanasta stailauksesta: etutukka ja kainaloihin asti kurotut housut ovat oikein käsiteltyinä maailman tyylikkäimpiä asioita!

Kjempebra! 

//

Have you heard about the Finnish menswear label Turo? Founded already in 1930’s, the brand has been suiting Finnish men for decades, getting even more international reputation in recent years. 

In January, Turo travelled to Pitti Uomo, in order to participate in the Guest Nation Project with other Finnish brands. In Florence, Turo presented a brand new collaboration with Ikla Wright: a collection consisting of a few luxurious items. 

Collaboration with Ikla offered a fresh perspective on Turo’s classic silhouettes. It’s a bold assortment of statement pieces that would look perfect even with more contemporary street wear. I’ve been daydreaming about the gorgeous, kimono like overcoat and the very up-to-date, patterned suit. Unfortunately the price range is definitely out of my reach but a girl can have dreams, right?

Turo_8825pieni_768x

Photos: Turo

✉️ tomi.mustikka@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s