OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cardigan: Soulland | Shirt: L’Homme Rouge | Jeans: Levi’s
|
Shoes: Common Projects 

Mistäköhän sitä kirjottaisi?

Siitä, että makasin syyskuun ensimmäiset viikot neljän seinän sisällä yskien keuhkoni atomeiksi?

Tai siitä, kun ylitin korkean paikan kammoni reilusti yli kymmenen metrin korkeuteen rakennetun taideinstallaation rakennusvaiheessa?

Tai kuitenkin ehkä siitä hetkestä, kun poseerasin Göteborgin Biskopsgårdenissa sijainneen päiväkodin pihalla toukokuisena tiistai-iltana. Oli kuuluisan helleaallon ensimmäinen vaihe: se, jonka pelättiin jäävän kesän ainoaksi. Iholla kuulsi Santorinilla hankittu rusketus ja ilmassa oli sitä kuuluisaa hetkessä elämisen tunnetta #carpediem, joka on läsnä ainoastaan silloin, kun tietää pian lähtevänsä ja tulevansa pitkään aikaan takaisin.

Jaettiin sinä iltana yksi pieni tölkki Heinekenia kolmeen pekkaan, törmättiin länsiruotsalaiseen tyyliin pariin peuraan ja hiivittiin illan hämärtäessä kotiin suomalaisista iltapäivälehdistäkin tuttuja autonpolttokujia pitkin.

Muistikortilla oli ihan oikeasti parempiakin valokuvia kuin postaukseen liitetty otos, mutta tärähtänyt kuva tuntui oikealta vaihtoehdolta tähän hetkeen. Se taltioi hyvin viimeiset Ruotsissa vietetyt viikot, kun takki oli haettu narikasta ja laukut olivat melkein jo pakattu.

Asussa ei ole taaskaan mitään uutta; Soullandin neuletakki näyttää edelleen veistokselliselta, L’ Homme Roguen kauluspaita on merkin aikaisempaa (huomattavasti halvempaa) tuotantoa ja ihanan rapeaa puuvillakangasta. Sen verran voisin kuitenkin mainita, että Common Projectsin tennarit olivat paskin ostos ever: kengät tuntuvat jalassa ihan hirveiltä ja kaiken lisäksi nahka lähti keriytymään irti nyöritysten alta jo toisen käyttökerran jälkeen.

Mensweardudet ja hypebeastit, voisiko joku kertoa mulle, mistä helvetistä näihin stifloihin liittyvä hype on peräisin?

//

So much to write about, but I’ll start by telling a story behind these photos. My iCloud is full of old outfit photos I’ve never released and these pics, for example, date back to May when I was still living in Sweden and the miraculous heat wave had just started to take over Scandinavia. 

Life was pretty spontaneous back then and that evening we had a night walk in Biskopsgården, the neighbourhood very well known by it’s bad reputation (at least in the Finnish press lol). 

That night we drank one Heineken, thanks to Swedish alcohol regulations, saw a deer and run away from children who where having a barbeque with their families way too late on a Tuesday night. The outfit photos were taken in front of the building which, I think, was a kindergarten and being honest, this photo wasn’t necessarily the best one but it portrays that evening so well. 

You’ve seen me wearing the clothes I’m repping in this pic many times, but I still love the materials and the shades of green used in the Soulland cardigan and L’ Homme Rouge shirt. I could argue though that the Achilles sneakers by Common Projects don’t really live up to their reputation: I think these are the worst sneakers I’ve owned in a looooooong time. 

Photos: Tomi Mustikka

✉️ tomi.mustikka@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s