diemme1

En ole omistanut talvikenkiä varmaan vuosikymmeneen. Tai noh, yhden talven kuljin UFFista ostetut lapikkaat jalassa, mutta pistin ne nopeasti takaisin kiertoon ja tosi hyvä niin, sillä näissä suonissa ei kulje pisaraakaan pohjoista verta.

Tulevan talven tahdon talsia kuitenkin talvikengissä ja tällä kertaa tiedän, millaisissa sellaisissa. Diemmen jalkineet ovat kuuluneet Calirootsin ja monen muun verkkokaupan vakiovalikoimaan jo aikojen alusta lähtien. Ihan syystä, sillä Italiassa käsin kyhättyjä buutseja on valmistettu jo 25 vuoden ajan sellaisella kädenjäljellä, joka kelpaa myös Chanelilla ja Maison Martin Margielalle.

Diemmen kenkiä löytyy vuosittain erilaisissa kausiväreissä ja nyt pitäisi vain keksiä se oikea sävy meikäläisen kinttuihin. Toivottavasti oma suosikki löytyy pian, esimerkiksi Oslossa sijaitsevasta YME Universesta.

//

I haven’t owned winter shoes ever since I graduated from high school and that’s almost a decade ago. I admit, the previous winters have been a bit harsh for my feet and I know I should’ve behaved like an adult a long time ago, but buying the perfect pair of winter boots is always such a hassle and I’ve usually given up already before the first snow. 

This year will be different and I’ve promised myself that I’ll get a pair of Diemme winter shoes to cover my feet from the intense winter weather. The Italian footwear brand has been designing shoes for 25 years and each pair is hand made in Onè de Fonte, Veneto, in Italy. I’m not sure yet which model and which colour way I’ll choose, but I think I’ll go and do some research at least at YME Universe in Oslo as soon as possible the winter collections hit the stores. 

Photo: Tomi Mustikka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s