wanhung

Olen elänyt viime kuukaudet vähän omissa maailmoissani, katsonut Twin Peaksiä ja pohtinut yön pikkutunneilla, mistä saisin oman osani Audreyn eleganssia, Jamesin luodinkestävää viileyttä ja Bobbyn koppavaa asennetta – sekä yhteystiedot sarjan puvustajille. Twin Peaksissa nähtyjen ysärifittien ja jostain 60-luvulta roudattujen vaatekappaleiden yhdistäminen onnistuu onneksi tänäkin päivänä. 90-luku kun näyttää olevan edelleen inspiraationlähde monelle muotisuunnittelijalle, kuten Wan Hungille.

Central Saint Martinsista valmistunut Wan Hung oli minulle täysin tuntematon nimi ennen Hunger-lehden viime viikolla julkaisemaa artikkelia. Jutussa esitellään taiteilija, joka taivuttaa muodin sukupuolikäsityksiä oman mielensä mukaan ja jonka mielestä muotiviikkojen jakaminen sukupuolen mukaan kahteen eri leiriin on täyttä typeryyttä.

Se on järkipuhetta se.

Hung lienee myös katsonut Twin Peaksinsä, sillä sarjan surrealistiset sävyt toistuvat suunnittelijan talvimallistossa. Hunger-lehden toimittajat olivat onnistuneet luomaan kokoelman vaatteilla harvinaisen kevyen tunnelman, mutta Hungin omissa mallistokuvissa luomukset näyttävät enemmän Killer-Bobin käsialalta.

Maanisen hammashymyn ja silmistä heijastuvan hullunkiillon lisäksi pastellisävyt ja löysät lahkeet ovat pop vielä ensi talvenakin. En pistä alkuunkaan pahakseni.

//

Any Twin Peaks fans out there? I’ve been watching the original series lately and I’m yet again obsessed with the styles portrayed in the show. Thankfully the ’90s style is still in fashion and mixing those vibes with ’60s attire is fairly easy these days. 

Central Saint Martins graduate Wan Hung is one of the young designers reshaping the idea of gender and masculinity. In an interview by Hunger Magazine, the designer states that genderless fashion might be only a trend but in the end, he thinks that separating fashion weeks by gender is useless. 

Hung’s fw 2018 collection provides those Twin Peaks vibes. For some reason, the editors of Hunger magazine managed to make the collection look light and mellow, but the atmosphere is totally different in Hung’s look book photos. Those pictures look like they’ve been styled by Killer-Bob himself.

Nevertheless, pastel colours and loose fit loose fits seem to be in fashion in the winter as well in addition that crazy look and the timeless Killer-Bob smile. 

Photos: Wan Hung

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s