Daniel w. Fletcher F/W 2018

danielwfletcher

Kesän alennusmyynnit käyvät kuumimmillaan, mutta minulla on katse kohti syksyä; se tuli varmasti jo selville Nomen Nescion uutta mallistoa käsitelleestä blogipostauksesta. Viileät iltahämärät kuulostavat rehellisesti sanottuna ihan tosi hyviltä, eikä yhtään enempää tai vähempää siksi, että tämän vuoden kiinnostavin vaatemallisto saapuu liikepaikoille syksyn koittaessa.

Daniel w. Fletcheristä kohkasivat aluksi muotimediat ja Instagramin tyylivaikuttajat seurasivat tiivisti perässä. Läpimurroksi sitä voisi kai myös kutsua, sillä lontoolaisen suunnittelijan tammikuussa esiteltyä talvimallistoa näkyi netissä tiheämpään tahtiin kuin monen muun nuoren taiteilijan töitä. Ensi vuoden kesäkokoelma oli samanlainen napakymppi: GQ-lehden mielestä mallisto oli Lontoon miesten muotiviikkojen kipeästi kaipaama piritysruiske.

En kuitenkaan pikakelaa vielä seuraavaan kesään, vaan ihastelen vielä kuvissa näkyvää syysmallistoa, jota Daniel w. Fletcher kuvailee itse seuraavin sanoin:

“This season, the AW18 inspiration is set against the muddled 1980s – a time where pinstripe suits and shirts were juxtaposed against the subversive red tracksuits and slicked back hair of the rebellious youth of the time.”

Ajat muuttuvat, mutta liituraidat ja verkka-asut ovat ajankohtaisia vielä 2010-luvulla. Fletcher on onneksi valinnut sen paremman tien, sillä tuleva syksymallisto on täynnä raitoja eri sinisen sävyissä. Siihen minä myös rakastuin; kollaasiin keskellä oleva shortsiasu on niin omaa tyylitajuani hivelevä asu, että mahaan sattuu. Chelsea bootsien, satiiniboksereita muistuttavien shortsien ja kaulalle kiedotun neuleen yhdistelmässä on jotain riittävän kunnollista, mutta kiivaan kapinallista.

Ostin muutama viikko sitten piiiiitkän tauon jälkeen Reuzelin liimamaista pomadea. Jälkeenpäin tajusin, että aivokemiat yrittivät jo vähitellen virittyä Fletcherin aaltopituuksille. Suunnittelija oli nimittäin viimeistellyt mallien hiustyylit geelillä ojoon.

Siis tukka tahmeaksi ja housujen vyötärö korviin – siinä on syksyni resepti.

//

The sale season is going strong now in fashion retail, but I’m already looking forward to the fall. Chilly nights sound divine in the midst of this heatwave and especially since the most interesting fw collection is going sale soon.

Daniel w. Fletcher must be the most important young menswear designer of the year. GQ stated that Fletcher is exactly what LFMW needs while influencers have been going crazy on different platforms. Personally, I fell in love with the fw 2018 collection introduced in January. 

“This season, the AW18 inspiration is set against the muddled 1980s – a time where pinstripe suits and shirts were juxtaposed against the subversive red tracksuits and slicked back hair of the rebellious youth of the time”, Fletcher describes the collection. 

My favourite outfit of the collection is the one shown in the middle of my collage. The combination of chelsea boots, ink blue shorts and the heavy jumper looks so fresh and so 2018. 

Photos: Daniel W. Fletcher

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s