OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Shirt: Polo Ralph Lauren | Jeans: Levi’s | Shoes: Soulland 

“A fashionable young middle-class person with a well-paid job: 
stereotypical 1980s yuppies obsessed with material objects and financial success”

Viime aikoina on ollut vähän juppifiilinki, joka ei tosin johdu hyväpalkkaisesta duunista tai pakkomielteestä menestykseen ja materiaan. Syy löytyy tyylistä, joka on tämän asupostauksen teema: blogissa aiemminkin esitellyt Leviksen faijafarkut ja ennen kaikkea Polo Ralph Laurenin kasarihtava paita.

Tilasin kirjavan kauluspaidan monta vuotta sitten ASOS-verkkokaupan alennusmyynneistä. Paita lojui alelaareissa ihan syystä, sillä silloisiin valtamuodin virtauksiin oli hankalampi yhdistää pastellisia sävyjä. Ja niinhän siinä kävi, että vaate ei istunut hyvistä aikeista huolimatta myöskään meikäminimalistin vaatekaappiin ja se unohtui pitkäksi aikaa ullakolle.

Tämän kesän muotituulet ovat olleet juppipaidalle suotuisat ja siitä kehkeytyikin Leviksen farkkujen kanssa heinäkuun suosikkikombo. Göteborgin käytettyjen farkkujen taivaasta, Magasinsgatanin Pop Boutiquesta, ostetut byysat ovat paraneet käytön myötä ja paksu farkkukangas onneksi kestää kulumaa vielä pitkään. Fun fact: housut ovat petite-mallistoa, mikä on sinänsä kumma juttu, että lahkeissa riittää kyllä pituutta.

Olen pitänyt Polo Ralph Laurenin ja Leviksen farkkujen kanssa yleensä Common Projectsin tennareita, mutta Soullandin kopisevilla kengillä asusta tuli vahingossa entistä kasarimpi. Tai jupimpi, mikä sopii onneksi Helsingin kesään nappi paidan läveen.

//

“A fashionable young middle-class person with a well-paid job: 
stereotypical 1980s yuppies obsessed with material objects and financial success”

I’m not really sure how the definition of a yuppie applies to me for the time being, but I’ve been feeling those vibes heavily. I blame it on the style that’s the theme of this outfit post: the quirky Polo Ralph Lauren shirt and the Levi’s dad jeans. 

I got the Ralph Lauren shirt from ASOS many years ago, but I haven’t really worn it since. It wasn’t minimalistic enough back in the day and I just dumped it into the attic for a long time. This summer the pastel shades and the very eighties infused stripes felt more current than ever, thanks to the Levi’s jeans, which ended up being the best partner for the Ralph Lauren shirt. 

I’ve usually worn the outfit with Common Projects sneakers but this time I combined it with the classic Soulland shoes. They make the outfit look even more yuppy, but being honest, I don’t really mind the reference. 

Photo: Tomi Mustikka

2 thoughts on “ OOTD: Yuppie Vibes ”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s