soundslike2018_summer

Koko kesän kulunein fraasi on liittynyt ajan kulumiseen. Päivät ovat vaihtuneet toisiin valonnopeudella, sitä ei käy kiistäminen, ja sen on huomannut parhaiten vuoden alussa aloittamastani soittolistaprojektista.

Sounds like 2018 on tälle vuodelle omistettu soittolista, jolle kerään jokaisen tänä vuonna syystä tai toisesta tärkeäksi kokemani kappaleen. Lista sisältää nyt jo yli 12 tuntia kuunneltavaa ja yllättävän monen biisin taustalle kätkeytyy myös jonkinlainen tarina. Se olikin tausta-ajatuksenani koko projektille: päiväkirjaa en kirjoita, joten soittolista saa toimittaa sitä virkaa niin pitkälle kuin se suinkin on mahdollista.

Päivitin soittolistaa myös blogitauon aikana ja listalta löytyy nyt varsin laaja kattaus uutta sekä vanhaa musiikkia genrerajoista piittaamatta. Esittelin aiemmissa soittolistaa käsittelevissä postauksissa kuukauden merkittävimmät kappaleet, mutta tällä kertaa otin käsittelyyn yhden biisin per kuukausi huhti- ja kesäkuun väliseltä ajalta.

Klikkaa tästä, jos tahdot laittaa soittolistan pyörimään hetimiten. Kivaa viikonloppua!

Louis III: Goosebumps

Maaliskuu oli mitä oli, sydänsuruja ja muuta sekoilua. Louis III:n purukumilta tuoksahtava Goosebumps olikin parasta lääkettä niinä iltoina, kun mieli veti tavallista mustemmaksi. Kappaleen esittäjä on Iso-Britannian uusia, nousevia kykyjä ja jäbä mainittiin Goosebumpsin ilmestyttyä monen eri muotilehden sivuilla. Musiikkivideota on tosin katsottu sittemmin YouTubesta vain 11 000 kertaa, eikä Spotifyn kuuntelukerroillakaan voi juuri juhlia. Harmi juttu, sillä hyviä poplauluja ei ole tässä maailmassa todellakaan liikaa.

Cabaret Voltaire: Low Cool (Marcel Dettmann Edit)

Huhtikuu otti hoteisiinsa maaliskuuta lempeämmin ottein. Kalenteri täyttyi yhtäkkiä kouluduuneista ja muista kissanristiäisistä ja aika valui lopulta läpi sormien. Marcel Dettmannin versiointi Cabaret Voltairen Low Cool -klassikosta välittääkin huhtikuun haipakkaa melko mallikelpoisesti.

George Cosby: Vacant Grace

Toukokuu oli koko Göteborgin ekskursion ihanin kuukausi, mutta lähtöä enteilevä katkeransuloinen tunnelma johdatti George Cosbyn kaltaisten masistelijoiden luo. Upealla, tummalla äänellä tulkitseva artisti teki muutaman julkaisun kolme vuotta sitten, esiintyi Burberryn muotinäytöksessä ja katosi hiljalleen tutkasta. Vacant Grace jäi elämään sanoituksellisena täysosumana, jonka loppukarjaisut saavat ihon kananlihalle.

A$AP Rocky: Purity (feat. Frank Ocean)

I gotta find peace of mind“.

A$AP Rocky ja Frank Ocean eivät ole soittolistojeni vakiokalustoja, mutta räppärin uusimmalta levyltä löytyvän kappaleen sanoituksiin ei ole mitään lisättävää.

Löydät soittolistan tätä linkkiä klikkaamalla!

//

Time has gone by so fast. I’ve stated it probably a million times during the past months but it’s been on my mind a lot recently, probably due to all the changes I’ve been going through.  

During my hiatus, I managed to update my playlist project even though I didn’t write any blog posts. In case you haven’t read the previous posts, Sounds like 2018 is a playlist which is entirely dedicated for the year 2018. It’s a collection of significant songs I’ve listened this year and in the end, they’ll hopefully be a compilation of memories of the year 2018.

In this blog post, I’ve introduced a few important songs from March until June. The songs vary from the bubble gum pop by one of my favourite artists of the year, Louis III, to the melancholic vibes channelled by George Cosby.

You can check out the playlist on Spotify by following this link!

Photo: Tomi Mustikka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s