OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa jo melkein vuosikymmenen ajan ja ihan syystä. Luonnolliset ihonhoitotuotteet pelastivat teini-iän jäljiltä taistelutannerta muistuttaneen hipiän ja pitivät paikat kuosissa ensimmäisten uurteiden ilmestyttyä otsalle.

Viime kesänä koitti kuitenkin se päivä, kun luonnonkosmetiikan vankkumaton puolestapuhuja joutui luistamaan periaatteistaan ja turvautumaan synteettiisiin vaihtoehtoihin. Sain allergisen reaktion tai muun herkistymän erään luonnonkosmetiikan valmistajan huulirasvasta, jota olin käyttänyt useassa eri maussa jo monen vuoden ajan, ja huuleni alkoivat hiljalleen hilseillä hirvittävään kuntoon. Kokeilin muita luonnollisia vaihtoehtoja, mutta tilanne äityi lopulta niin rumaksi amorinkaaren tuntumaan paisuvien finnien kruunaamana, että marssin lääkärin vastaanotolle, vaihdoin puikot hydrocortisoniin ja heitin jäljelle jääneet huulirasvat roskiin.

Aloin varoa, sillä en keksinyt, mikä luonnonkosmetiikan huulivoiteissa käytetty ainesosa sai huuleni ärtymään. En käyttänyt huulirasvaa muutamaan kuukauteen ja hilseily pysyi kurissa varsin hyvin, mutta talven tullen tilanne kääntyi taas päälaelleen. Silloin muistin Malin + Goetzin ja lupaavalta vaikuttaneen huulirasvan.

Jenkkiläinen kosmetiikkabrändi on erityisen tunnettu muun muassa savukkeelle ja kannabikselle tuoksuvista luksuskynttilöistään ja hajuvesistä, joita voi bongailla paremmin toimeentulevien vaikuttajien Instagram-asetelmista. Malin & Goetz on ollutkin opiskelijabudjetilla ja luonnonkosmetiikan käyttäjänä oman ostoslistani ulkopuolella, vaikka brändin markkinointi on vetänyt puoleensa magneetin lailla.

Malin + Goetzin valikoimassa on kaksi huulituotetta: lip balm ja lip moisturizer. Tuotteet ovat koostumukseltaan hieman erilaisia, mutta tämän tarkempaa syväanalyysia en osannut INCI-listasta tehdä. Hygieenisesta pakkauksesta tahmeana geelinä pursuava voide kosteuttaa kunnolla ja jättää huulen pinnalle hetkeksi kiiltävän kalvon, josta voi toki olla montaa mieltä.

Mikä Malin & Goetzin huulituotteissa oli lopulta niin ihmeellistä, että luonnonkosmetiikan käyttäjä vaihtoi leiriä yhden yön aikana? Klikkasin brändin huulirasvat ostoskoriin erityisesti siksi, että tuotteiden luvattiin jättävän huultenympärysalueen talirauhaset rauhaan ja niin myös kävi: viime kesänä kiusoitelleet finnit ovat historiaa ja sain kaiken lisäksi täydellisen kosteutetut huulet. Huulirasvan kaltaiset tuotteet ovatkin täydellisiä silloin, kun ne ovat näkymätön osa arkea. Sen paikan Malin + Goetzin tuotteet täyttävät erinomaisesti siihen saakka, kunnes jaksan taas etsiä hyvän vaihtoehdon luonnonkosmetiikan valikoimista.

Malin + Goetz, Lip Moisturizer. 15 €, Boozt.fi
Malin + Goetz, Mojito Lip Balm. 15 €, Boozt.fi

(Linkit eivät ole sponsoroituja.)

I’ve been using organic cosmetics for almost a decade and for very good reasons. Organic skincare products made my skin look so much better after the struggle of teenage years and smoothed the first wrinkles on my forehead as well.

Last summer was the first time that my skin reacted negatively on an organic skincare product and forced me to buy a synthetic option. A lip balm I had bought many times gave me an allergic reaction and my lips started to peel off slowly. I tried to live without a lip moisturiser, but as the winter came, I had to start looking for a new product to take care of my lips. 

I love everything Malin + Goetz does. The luxurious product range varying from the gorgeous scented candles to efficient skincare products has been looking so tempting that I’ve already been cursing that I only use organic cosmetics. As my lips were looking even worse, I knew that I wanted to try if Malin + Goetz’s lip care products would work any better on my skin. 

And they did! Malin + Goetz has two lip care products, lip moisturizer and lip balm, which vary a bit based on their formulas. They both work equally well, leaving a thin, shiny folio on your lips while moisturising them for a long time. I’ve been pleasantly surprised as the products work better than I ever expected after my previous horror stories with organic lip balms. Needless to say but I haven’t had any allergic reactions with these products.

All’s well that end’s well! Even though the struggle with my lips took a while, I’m happy that I got an excuse to try out Malin + Goetz’s products. They seem to live up to their expectations. 

Malin + Goetz, Lip Moisturizer. 15 €, Boozt.fi
Malin + Goetz, Lip Moisturizer. 15 €, Boozt.fi

(Links are not sponsored.)

Photo: Tomi Mustikka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s