Processed with VSCO with ke1 preset

“I think that’s why we had all moved, at different times in our lives, to various foreign lands without giving much thought to it. If you stayed at home, you might not get the opportunity to go to that place again. But if you went, you could always come back”.

Will Schwalbe, The End of Your Life Book Club

Moni on kysynyt kuluneen vuoden aikana, miksi muutin opiskelemaan ulkomaille, saati sitten Ruotsiin saakka. Olen yrittänyt muotoilla tyydyttäviä vastauksia, mutta jokainen kokeilu on päättynyt samaan loppukaneettiin, ettätässäpääsinytvainkäymäännäin.

Jos olisin lukenut Will Schwalben The End of Your Life Book Club -kirjan ennen muuttoa, olisin saattanut lainata sanan tai toisen kirjoittajan ajatuksista omien perusteluideni tueksi. Olen nimittäin Schwalben kanssa samaa mieltä siitä, että muuttolaatikoiden pakkaamisen ei tarvitse välttämättä perustua vedenpitävään viisivuotissuunnitelmaan tai tarot-korttien tulkintaan. Kyse on juurikin mahdollisuuksista, kuten sitaatista käy ilmi: vapaudesta lähteä ja palata kotiin, kun siltä tuntuu.

Paluun aika koitti tällä kertaa toukokuun viimeisenä päivänä. Jätin Göteborgin toistaiseksi taakseni lukuvuoden maaliviivalla ja muutin pienen omaisuuteni kera takaisin Suomeen kolmenkymmenen asteen hikisessä helteessä. Muistot kuluneesta yhdeksästä kuukaudesta tuntuvat jo nyt välähdyksiltä jonkun toisen ihmisen elämästä ja se tuntuu varsin kummalta.

Kotiinpaluussa kaikesta ilahduttavinta on kuitenkin se, että pian voi lähteä uudelleen ja seuraavan seikkailun (sekä uuden lukuvuoden) alku häämöttääkin jo elokuun ensimmäisellä viikolla.

Sitä ennen ehtii onneksi päivittää blogia!

Viimeisinä Ruotsin viikkoinani sain valmiiksi projektin, jota olin valmistellut jo tuhottoman kauan. Olen blogannut kohta peräti kymmenen vuoden ajan ja digitaalinen jalanjälkeni on siinä ajassa ehtinyt levitä pitkin verkkoa. Blogipostauksia löytyy vähän sieltä sun täältä, suurin osa ilman alkuperäisiä kuvatiedostoja ja linkkejä jo poistettuihin YouTube-videoihin.

Suojellakseni näitä päiväkirjanomaisia merkintöjä, kopioin käsin kaikki tyyliä käsittelevät tekstit kuvineen ja videonauhoineen yhden sivuston alle ja palautin oman domainini takaisin käyttöön. Ulkoasu vaihtui myös toiseen tunnuksineen päivineen. Tervetuloa siis uusille tiluksille!

Ja ne tekstit. Niitä löytyy tältä sivustolta nyt 331 postauksen verran. Varhaisimmat, musiikkiblogien hautausmaalle unohdetut postaukset odottavat vielä jatkotoimenpiteitä, mutta muiden tekstien pariin voit navigoida oikean yläkulman kategorioista tai kronologisesti sivustoa alaspäin vierittämällä. Hakutoiminto valssaa myös yllättävän sulavasti!

Muussa tapauksessa jatketaan entiseen malliin, kiva että olet taas täällä!

//

As Will Schwalbe stated in his book, The End of Your Life Book Club, one of the best things about living abroad is that you can always come back. I moved back home in the end of May and if I’m being honest, living in Finland feels very, very strange still after a few weeks.

It is true though, that coming back home feels always a bit bizarre in the beginning, no matter how many days or weeks you spent abroad. It’s sort of a bittersweet feeling, trying to balance with all the stuff you went through when staying abroad while your life back home was frozen in time. 

I’ll be staying in Helsinki for the summer and I’ll head for new adventures in the beginning of August. Meanwhile, there’s time to update the blog and this time, it’s a bit more dramatic update than usually. I won’t be updating my blog at Lily.fi anymore, instead, I’ll continue writing with my own domain and with a completely new layout! 

The main reason behind these changes is that I’ve been blogging almost for a decade and instead of having all of my blog posts laying around the internet on different website, I wanted to have a place where I can store them for good. 

And here you are, hopefully ready to go through each and every one of those 331 posts. Majority of them are unfortunately only in Finnish, meaning that Google Translator will be your best companion for this trip. Enjoy!  

Photo: Tomi Mustikka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s