lightblue_21_of_21

Coat: Second hand
Shirt: Gant Rugger
Trousers: COS
Shoes: Adidas by Raf Simons

Opiskelijaelämä on ajanut meikäläisen aivan heitteille. Arki ei ole työelämään verrattuna yhtä edustuskelpoista, mikä on aiheuttanut muutoksia esimerkiksi omaan arkirytmiin ja jopa pukeutumisfilosofiaan. Myönnettäköön, peiliin tulee katsottua tätä nykyä entistä vähemmän.

Alkuvuonna alkanut konsultointiprojekti on onneksi pakottanut pohtimaan uusiksi myös ulkonäköön liittyviä, opiskelijaelämän uudelleen muovaamia ajatuksia. Boheemimmat valinnat ovat jääneet odottamaan kesälomia ja kauluspaidoista on tullut pitkän tauon jälkeen tuikitärkeitä asukokonaisuuden osia.

Ostin Gant Ruggerin kauluspaidan vuosi sitten Prahasta ja rehellisesti sanottuna, en ollut käyttänyt paitaa aiemmin kertaakaan. Vaaleansininen on ihana väri, mutta oxford-paidan kankaassa se on haissut aivan liikaa Kokoomukselta ja kauppakorkeakoululta. Konsultointiprojektiin sopiva paita siis, ainakin, kun avaa yhden napin lisää.

//

Student life has definitely taken its toll on me. The way I dress has changed drastically compared to times when I was still working. I’m sometimes wondering, if I nowadays actually even care about my outfits at all.  

Well, of course I do, at least sometimes. For the first quarter of the year, I’ve been working with a consulting project which requires a bit more polished looks. I haven’t used button-down shirts for a long time, but because of the project, I had to start wearing them again. I got this Gant Rugger one from Prague and as much as I like the light shades of blue, it’s still a bit too capitalistic to my taste. 

Unbuttoning one button fortunately makes the difference and I’ve been able to wear the hell out of this shirt. It looks good, doesn’t it?

lightblue_16_of_21

lightblue_7_of_21

lightblue_4_of_21

Photos: Tomi Mustikka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s