emo_6_of_6

Knit: Whyred
Watch: Larsson & Jennings
Trousers: COS
Shoes: Converse

Voisin pukeutua pelkkiin raitapaitoihin koko loppuelämäni ajan. Sinivalkoiset, Armor Luxin merimieshenkiset paidat ovat kuuluneet vaatekaappini vakiokalustukseen jo monta vuotta, mutta mustavalkoinen väri on puolestaan muistuttanut liikaa My Chemical Romancen, The Usedin ja muiden emobändien kanssa vietetystä nuoruudesta. Olikin jo aika tehdä asiaan muutos.

Iskin silmäni Whyredin syksyn mallistosta löytyneeseen raitapaitaan jo monta kuukautta sitten. Merinovillasta tehty vaate tuntui päällä silkalta pumpulilta ja konservatiivinen kaula-aukko näytti poikkeuksellisen piristävältä vaihtoehdolta. Paita löytyi onneksi lopulta Whyredin kivijalkaliikkeestä mojovalla alennuksella ja kulunut viikko onkin kulunut mustavalkoisissa asuissa.

Kiitos neuleen, myös Larsson & Jenningsin mustavalkoinen rannekello on tuntunut pitkästä aikaa ajankohtaiselta asusteelta. Mattamusta tiuku on tuntunut toisinaan turhan insinöörimäiseltä, mutta se sulautuu monokroniseen asuun paremmin kuin hyvin.

//

Striped shirts are my ultimate wardrobe staples. I couldn’t live without Armor Lux’s navy themed tops and I’m always hunting for new shirts in different colours and models for my collection. Due to my emo past listening to bands like My Chemical Romance and The Used, black & white has been a colourway I haven’t had in my collection of striped shirts for a while, even though I’ve been looking for the perfect fit for ages.

Whyred’s previous fall collection included the most beautiful striped shirt I’ve seen in a while. The fabric is extremely soft and the stripes are perfectly wide. I finally got the shirt from the Whyred flagship store in Gothenburg with a ridiculous discount and I’ve been wearing black & white outfits now for many days in the row. 

Even my matte black Larsson & Jennings watch feels relevant again after a long break, when wearing the Whyred shirt. Needless to say, but I’m super happy about the purchase! 

emo_3_of_6

emo_5_of_6

emo_2_of_6

Photos: Tomi Mustikka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s