p2130291.jpg

Älypuhelimet ovat monen hyvän asian, mutta myös ongelman alku ja juuri. Sosiaalisista seikoista viis, tällä kertaa ottaa päähän maailman murheiden mittakaavassa mitätön asia: suojakuoret.

Jos saisin valita, kännykän suojakuoret olisivat saaneet vuoden turhakkeen tittelin jo monta vuotta sitten. Pienetkin puhelimen muotoiluun tehdyt muutokset johtavat kuorikaupoille, mistä käy syyttäminen vain ja ainoastaan matkapuhelinvalmistajia. Vanhoilla suojilla ei ole puhelinmallia vaihtessa enää mitään jälleenmyyntiarvoa tai kierrätyspotentiaalia, joten kuluttajaa ottaa päähän ja kaatopaikkojen muovivuoret sen kuin kasvavat.

Etsin uuteen kännykkääni suojakuoria monen kuukauden ajan ja sillä aikaa sain pelätä puhelimen ja pankkitilini henkien edestä, jotta liukas puhelin ei luiskahda lentoradalle kohti asvalttia. Nättien ja käytännöllisten kuorien ostaminen ei ole maailman helpoin projekti, koska suurin osa suojista on joko liian insinöörimäisiä, teinityttöjen käsilaukkuun sopivia tai surkeasti valmistettuja.

Pelastava enkeli löytyi lopulta Kööpenhaminasta. Mads Nørgaard meni ja suunnitteli suojakuoret, joihin rakastuin ensisilmäyksellä ja mikä parasta, 199 Tanskan kruunun hinnasta lahjoitetaan reilusti yli puolet lapsia ja nuoria neuvovan puhelinlinjan toiminnan tukemiseen. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla: kauniit kuoret ja parempi omatunto siitä, että typerällä muovinpalalla oli edes pieni, positiivinen vaikutus yhteiskunnan hyväksi.

Voit napata itsellesi samanlaiset kuoret Mads Nørgaardin nettisivuilta.

//

I know nothing more frustrating than buying new smartphone covers and I am anxiously waiting for the day when someone invents one universal case that would fit any smartphone model. Before that, I’m happy to introduce to you smartphone covers that look and, surprisingly, do good as well.

I was looking for new covers for my iPhone 7 last autumn and finally something struck my eye while visiting Mads Nørgaard’s flagship store in Copenhagen. The red covers embellished with a punk themed logo were a perfect fit for my phone and I was happy to find out that a good amount of the price was donated to charity. Buying useless shit like smartphone covers became suddenly much more delightful.

You can get your covers from Mads Nørgaard web shop

Photo: Tomi Mustikka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s