9e1ba188-4c85-44fa-a15d-6f56222d7299 (1).jpg

Sain ensimmäisen kannettavan levysoittimeni ala-asteella ja sen jälkeen ei ole kulunut varmasti päivääkään, jolloin kuulokkeet eivät olisi käyneet korvilla. Viime syksynä tapahtui kuitenkin jotain kummallista ja kuulokkeet unohtuivat takin taskuun pitkäksi toviksi.

Hälytysmerkkien olisi toki pitänyt soida jo siinä vaiheessa, kun pyöritin Spotifyssä kuukausitolkulla vain ja ainoastaan vanhoja suosikkejani. Uusi musiikki tuntui tylsältä: se ei päätynyt luokseni, enkä jaksanut itsekään nähdä vaivaa asian eteen. Lopulta kyllästyin ihan perin pohjin ja vähän vahingossa. Sellaisen tilanteen tahtoisin tänä vuonna välttää.

Siksi aloitin monen vuoden tauon jälkeen koko kalenterivuoden mittaisen soittolistaprojektin. Lisäilen kuukausien mittaan Spotifyn soittolistalle sillä hetkellä hyvältä tuntuvia kappaleita ja nostan niistä parhaat kuukausittain myös blogiin. Joulukuun lopulla voin tarkastella, miltä vuosi 2018 kuulosti. Lista on myös päiväkirjan korvike, sillä en tiedä teistä, mutta itse rinnastan tietyt kappaleet herkästi tiettyihin hetkiin, paikkoihin ja jopa hajuihin.

Soittolistalta löytyy tammikuun jäljiltä kuunneltavaa noin kahden tunnin ajan. Seuraavassa parhaat palat ja tätä linkkiä seuraamalla pääset luukuttamaan koko soittolistaa.

Bicep – Glue

Voi kunpa olisin saanut olla mukana! Bicepin Flow’n keikalla siis, mutta valitettavasti karavaanini sijaitsi silloin jossain aivan muualla. Tuottajakaksikko onneksi julkaisi pian festareiden jälkeen debyyttialbuminsa, joka on puhdasta kultaa. Hypnoottinen Glue on kappaleista kaikkein kaunein.

Floating Points – Ratio

Elektronisen psykedelian mestari, Floating Points, on myös Flow-festivaalin männävuosien vieraita. Ration junnaava biitti on pumpannut virtaa loputtomalta tuntutuvaan tammikuuhun ja myönnettäköön, että lääkitsen tällä myös ikävää saksalaista Moderatia kohtaan. Soittolistalta löytyy muutaman minuutin versio kappaleesta, mutta ohessa on kokopitkä versio, mikäli psykedelialle on kovempi tarve.

Big Thief – Paul

Heleä kitarasointi ja hento ääni ovat sen sortin yhdistelmä, johon aivokapasiteettini ei ole viime vuosina juurikaan riittänyt. Laulaja-lauluntekijät ja muut boheemit taiteilijasielut ovat saaneet pysyä suosiolla kaukana soittolistoiltani. Big Thief on tässä yhtälössä massiivinen poikkeus ja Paul erityisesti sanoitustena puolesta varsinainen mestariteos. “I’ll be your real tough cookie with the whiskey breath. I’ll be a killer and a thriller and the cause of our death“. Halleloo!

//

I’ve got no idea what happened last year, but I lost interest in music. New songs sounded terribly lame and eventually, I got stuck listening to my old favourites for months in a row. Suddenly, I realised that I hadn’t listened to music at all in many, many days.

To avoid this kind of situation, I kicked off a project for this year. I created a Spotify playlist where I’m going to upload songs throughout the year. No specific genres or artists, the only requirement is that the songs must sound good at the time they’re being uploaded to the playlist. I hope that this project will maintain my interest in music, but it will also serve as a retrospective for the year 2018. 

I will be talking about the playlist monthly and I will present the best picks here on the blog as well. My favourite tracks from January were composed by Bicep, Floating Points and Big Thief. You can find more hits by following this link

Soittolista // Playlist

Photo: Tomi Mustikka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s