lokakuu

Ei ole sattumaa, että lokakuusta ei ole kirjoitettu yhtään hyvää kappaletta. Syyskuu on uuden alku, marraskuu pimeydessä suunnistettava loppukiri ja joulukuu paljeteilla koristeltu palkintojenjakotilaisuus, mutta lokakuu on täynnä sitä itseään: arkea.

Myös elämä Göteborgissa on ajautunut arkisiin uomiinsa. Ajantajusta ei ole enää tietoakaan ja kaksi kuukautta tuntuvat välillä päiviltä, joskus vuosilta.

Olen oppinut suunnistamaan lähikauppojen hyllyrivien välissä. Osaan kulkea julkisilla silmät kiinni ja luokkakaverit tuntuvat jo vanhoilta tutuilta. Pripps Blå maistuu vieläkin paskalta, mutta Pressbyrånista höyryävä kanelipullan tuoksu lämmittää mieltä joka aamu.

Kaikesta on tullut kamalan arkista.

Mahanpohjassa kipristelevä jännitys on vaihtunut syviin huokauksiin ja venyviin valituksiin. Karavaani on purettu, kuherruskuukausi on päättynyt ja kulman takana odottaa yllätysten sijaan tuttuja paikkoja ja kasvoja.

Onneksi lokakuulla on hopeinen reunuksensa. Olen käynyt erinomaisilla keikoilla, löytänyt uusia ravintoloita ja ostanut kukkia Blomrumista. Loppukuu paranee entisestään, sillä suuntaan ensi viikolla Kööpenhaminaan ja sen jälkeen Helsinkiin.

Sen jälkeen on aika selvittää, millaisen kodin uusista kulmista ja ihmisistä saa itselleen rakennettua.

//

I have been living in Gothenburg exactly for two months. I’m not sure if it feels like two days or two years but nevertheless, time has gone by so fast.

October has been a bit dull so far and that’s why I’ll be going to Copenhagen and Helsinki in the following weeks.

Photo: Tomi Mustikka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s