OOTD: The last days of summer

ootd_300717_9_of_15

Bomber jacket: The Kooples Sport
Turtleneck: H&M
Shorts: H&M
Socks: Perofil
Shoes: Soulland

Sadepilvet leijuivat myös Göteborgin ylle. Parin viikon ajan mieltä lämmittäneet hikikelit vaihtuivat nahkatakin läpi ujeltavaan tuuleen ja kellon ympäri jatkuvaan tihkusateeseen, joka höyrystää silmälasien linssit sumeiksi sekunneissa.

Uhkarohkeat ja yllytyshullut kulkevat toki paljain kintuin vielä syyskeleillä, mutta meikäläinen ei ole käyttänyt shortseja sitten heinäkuun lopun. Kiinnitin huomioni kuvissa näkyviin Hennesin mustiin shortseihin niiden upean pintakirjailun tähden. Se tosin koitui myös vaatekappaleen kohtaloksi, sillä kuvioinnit ovat vetäneet shortsien kankaan täysin jengalle käytön myötä.

The Kooples Sportin pilottitakki löytyi aikoinaan Pariisin Galeries Lafayettestä ronskilla alennuksella. Jämäkästä nahasta ja kollarikankaasta valmistettu rotsi on Suomen keleihin täydellisesti sopiva välikausitakki, joka on nähnyt maailmaa jo monen vuoden ajan. Näiden kuvien ottamisen jälkeen takki löysikin uuden kodin ja ihan hyvä niin.

Maksaisitko yhdestä sukkaparista lähemmäs sadan euron hinnan? En minäkään ja sen takia ostin omat pohjemittaiset sukkani Thom Brownen jälleenmyyjien sijasta Ferestä. Ne näyttävät shortsien kaverina melkoisen hyviltä vai mitä olette mieltä?

//

It’s been raining in Gothenburg for a few days now. I think I’d better get used to it, since apparently the weather is going to be like this for many months to come. 

The weather looked a bit different in July when these photos were taken but to be honest, I haven’t worn shorts ever since. I found this pair from H&M and I fell in love with the special patterning in it. I should’ve left them in the store though, since they’re already breaking apart even though I’ve worn them only a couple times. 

The bomber jacket by The Kooples Sport is one my favourite bargains ever. I found it from Galeries Lafayette in Paris with a 70 % discount tag on it and it has definitely been one of my favourite pieces of clothing already for many years.   

Would you pay close to 100 euros for a pair of socks? Me neither and that’s why I got my ribbed socks from Fere in Helsinki instead of Thom Browne. Long socks are a perfect way to tone up your outfit when wearing shorts. What do you think? 

ootd_300717_13_of_15ootd_300717_9_of_15

Photos: Tomi Mustikka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s