ootd_pastels_1_of_1

Coat: COS
Knitwear: COS
Trousers: COS
Shoes: adidas Originals by Raf Simons

Suomen kesä vetelee viimeisiään, mutta kameran muistikortilla lojuu vielä kuvia parin kuukauden takaa. Vietin keskikesän juhlaa tapojeni mukaisesti kaupungin hiljaisuudessa, mutta päädyin myös poseeraamaan pastellisissa väreissä Porvoon vanhan kaupungin pikkukujille.

Juhannuksen juhla-asusta tuli vahingossa ruotsalaisuuden univormu, sillä koko vaateparsi on COSinsuunnittelijoiden käsialaa. Vieläpä menneen kevään mallistoa, jonka ehdoton kruununjalokivi oli vaaleansininen takki, jonka löysin vaateketjun alennusmyynneistä. Nuttu sopi täydellisesti Suomen kesään: ei missään nimessä liian kuuma päällä, mutta riittävän lämmin kylmiin iltoihin.

Asukuvissa näkyvät beiget housut ovat puolestaan lähiaikojen surkeimpia ostoksia. Housut on valmistettu kangassekoituksesta, joka rypistyy salamannopeasti ja kadottaa ryhdikkyytensä kapeastakin liikeradasta.

Olalla roikkui Wilcon kangaskassi, jonka ostin yhtyeen kolmen tunnin maratonkeikan jälkeen vuonna 2010. Jalkoihin sattuu vieläkin ajatus seitsemän vuoden takaisesta konsertista, mutta Yankee Hotel Foxtrot pyörähti silläkin uhalla soimaan tätäkin postausta kirjoittaessa.

//

The last days of summer are here, but my memory card is still full of photos taken in June and July. These outfit photos were taken on the Midsummer Eve which I spent partially in the old town of Porvoo. 

I know, this outfit is accidentally likea a unifrom straight out of a COS catalogue. But at least the clothes are from the S/S 17 collection which, by itself, would’ve been quite boring without this pastel blue jacket. It’s perfect for the Finnish summer: not too hot, but certainly warm enough for the chilly evenings.

The beige trousers, on the other hand, were the worst purchase of this summer. These pants are made of material that wrinkles way too fast and eventually loses its original shape. And yes, it was cold enough to wear a wool sweater as well. 

I bought the Wilco tote bag from their concert in 2010. The concert lasted for three hours and even just thinking about it makes my legs hurt. I love Wilco anyway and I had to listen to Yankee Hotel Foxtrot while writing this post. 

ootd_pastels_2_of_1

ootd_pastels_3_of_1

Photos: Tomi Mustikka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s