frantsila_eteeriset_oljyt_1

Pitkälle kevääseen jatkunut talvi kohteli ihoani niin kaltoin, että jouduin hoitamaan nahkaani harvinaisen sotilaallisin toimenpitein. Sytyin rasvoilla ja öljyillä läträämisestä lopulta siinä määrin, että avasin kuivan ihon työkalupakkini myös teille.

Ihoni on palannut kesän myötä normaaliin tilaansa, mutta olen jatkanut siitä huolimatta kosteustasapainon ylläpitoa luonnonkosmetiikan keinoin. Vierailin kevään korvilla myös vastuullisiin lifestyletuotteisiin ja -palveluihin keskittyneen Sugarin showroomilla, jossa juttelin ihanan Sylvian kanssa suosikkimerkkieni uusista tuulista.

Keskustelimme vierailun aikana myös suomalaisesta Frantsilasta, jonka tuotteisiin olen rakastunut kuluvan vuoden aikana päätäpahkaa. Vuonna 1981 toimintansa aloittanut yrttitila oli minulle aikoinaan tuttu lähinnä löylytuoksuista ja yltiöromanttisista etiketeistä. Frantsilan valikoima on kuitenkin älyttömän laaja ja merkin tuotteet hoitavat sekä kehoa että mieltä.

Mainitsin myös kuivan ihon kanssa käymästäni kamppailusta, minkä seurauksena sain oppitunnin Frantsilan eteerisistä öljyistä. Käteeni ujutettiin luennon jälkeen purkki vauvaöljyä ja sain käskyn sekoitella öljyjä toisiinsa. Siinäpä varsin yksinkertainen kikka, jonka jälkeen ihon kosteuttaminen on monin verroin hauskempaa.

Vein luonnonkosmetiikkaan hurahtaneen kotikemistin laboratorioon lopulta kolme Frantsilan eteeristä öljyä* sekä Urtekramin vauvaöljyn*. Aloitin kokeet lorauttamalla kädelleni vauvaöljyä, perään tipan joko bergamotin, kardemumman tai mustakuusen tuoksua ja lopuksi levitin sekoitteen iholleni. Olin muutamien testisuoritusten jälkeen niin huuruissa, että kävin ostamassa Korkeavuorenkadulla sijaitsevasta antiikkiliike Fasaanista pienen lasipullon, johon olen tehnyt myöhemmin valmiita öljysekoituksia.

Eteerisiä öljyjä voi hyödyntää toki moneen muuhunkin tarkoitukseen kuin paikalliseen aromaterapiaan. Tuoksutippoja voi käyttää esimerkiksi huuhteluaineen korvikkeena, huonetuoksuna sekä tietysti moneen vaivaan ja kolotukseen. Itse ajattelin sekoittaa Frantsilan tuoksuja jatkossa hieman tiivimpään jankkiin, sillä vauvaöljy ei riitä kosteuttamaan ihoani kylminä kuukausina.

* saatu testiin Frantsilalta ja Urtekramilta

//

Last winter ended up being extremely harsh on my skin. I had to buy different kinds of lotions and learn tips and tricks to keep my skin moisturised throughout the cold months. The struggle was real indeed and it also inspired me to write about my favourite products for dry skin on my blog (those posts are unfortunately only in Finnish).

My skin isn’t dry and itchy anymore, thanks to summer and my skincare routine! Nevertheless, organic cosmetics are always on my mind. That’s why I was happy when I got an invitation to talk about natural skincare with Sylvia at the Sugar showroom in Helsinki. Sugar is a PR-agency specialized in sustainable lifestyle products and services.

During my visit, we talked quite a lot about a Finnish organic cosmetics brand called Frantsila. Their product range is surprisingly large and it takes care of the mind, body and soul. Sylvia also gave me a lecture about Frantsila’s essential oils which eventually changed the way I moisturize my skin.

Mixing essential oils with scentless baby oil creates a mixture which can be used as a replacement to your basic body lotion. There are many scents to choose from: I am using bergamot, cardamom and black spruce* which I mix up with Urtekram‘s baby oil*. I’d also recommend buying tiny glass bottles for the DIY mixtures. I bought mine from Fasaani antique store which is located on Korkeavuorenkatu in Helsinki.

Essential oils can be also used for many other purposes, for example as a fabric softener, as a room scent or to ease different kinds of conditions. Next, I am going to try out mixing essential oils with body butter prepare for the winter months.

*gifted from Frantsila and Urtekram

frantsila_eteeriset_oljyt_2frantsila_eteeriset_oljyt_3

Photos: Tomi Mustikka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s