Pringle of Scotland FW 2017

pringle_of_scotland_1

Ostoskoriini kertyy alennusmyyntien aikaan lähes joka kerta villaa ja siitä tehtyjä sekoitteita, vaikka vaatekaapissa olisi tilaa lähinnä kevyemmille kankaille. Lämpimille vaatteille on onneksi tarvetta ympäri vuoden: sen tietävät myös Ison-Britannian kuninkaalliset.

Saarivaltion Pringle of Scotland on toiminut neulemarkkinoilla yli 200 vuoden ajan. Siinä ajassa merkin suunnittelijat ovat ehtineet luoda alaa määritteleviä käsitteitä, valloittaa Voguen sivuja ja saada kuningashuoneen kunniamaininnan. Yhtä asiaa en tosin ollut itsekään tajunnut. Pringle of Scotland on kaikesta perinnöstään ja perinteikkyydestään huolimatta ihan helkkarin fashion-forward.

Ei siten yllätä, että brittimerkin suunnittelijoilla on varsin selvät sävelet tulevalle kaudelle. Villaa saa pukea ensi talvena niin paljon, että tukka lähtee päästä. Sitä saa kerrostaa päällensä mielin määrin ja mieluusti samoilla värikartoilla sävyttäen. Kaiken pehmeyden päälle vedetään mallien naamasta päätellen talveen mainiosti käyvä kokovartalovitutus, jota tukee sopivan staattinen poseeraus.

//

I’m a type of person who loves to buy clothes made of wool, no matter what the season is. Luckily, there’s a need for warm clothes throughout the year: The British royal family nows it as well.  

Pringle of Scotland has been working with knitwear already for over 200 years. The brand has created pioneering knitwear designs, made it’s way to the cover of Vogue and on top of all that, received its Royal Warrant awarded by the Queen. There’s just one thing I wasn’t aware of Pringle of Scotland. Despite its long roots and heritage, the brand is really fashion-forward. 

It’s not a surprise that the Scottish designers have clear plans for the coming season. Next winter, you’re allowed to wear clothes made of wool as much as you want to. I’d highly recommend layering and if possible, even with the same color scheme. When you’re ready, try to catch the same facial impressions as the models have, pose awkwardly and you’re finally ready to face the winter weather!  

pringle_of_scotland_2

pringle_of_scotland_3

Photos: Pringle of Scotland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s