tourist.jpg

Ja heinäkuun viimeisenä perjantaina julistan: olen löytänyt uuden suosikkiartistin. Salamarakkaus ei iske tätä nykyä kuin harvoin ja valikoidusti, mutta tarpeen tullen taannun ala-asteikäisen tasolle ja liimailen laulajien julisteita kaapinoveen sekä sängynpäätyyn.

Tourist on tosin tähdittänyt soittolistojani jo usemman tovin. Olen kuunnellut viime vuonna julkaistun debyyttialbumin puhkikuluneeksi ja etsinyt korvaavia raitoja erilaisista sinkkujulkaisuista ja Boiler Room -seteistä. Sam Smithin Stay With Me -kappaleesta Grammy-palkittu laulaja tietää tasan tarkkaan, mitä nappeja mikseristä tulee painaa, jotta meikäläinen on sulaa vahaa.

We Stayed Up All Night kuuluu siihen raskaaseen sarjaan, joka päätyy soittolistalleni hetimiten. Tourist on vääntänyt uudella singlellä entistä popimman ja melodisemman vaihteen päälle, mutta Ardynin laulusuorituksilla kuorrutettu biisi ei jää silti muita huonommaksi. Kappale kertoo tarinaa niistä kesäöistä, kun Hesassa on jo aivan liian kylmä, mutta pussikaljan kutsu kaikuu korvissa liian kovaan.

Tourist soittaa pari keikkaa syksyn aikana ja toinen levy tulee toivottavasti ulos pian.

//

The older I get, the more difficult I’m to please musicwise. There’s only a few newcomers in the business that I’ve really fallen in love with during the past few years, but the ones I like, I like a lot. 

I’ve listened to Tourist more or less on a weekly basis after the release of his debut album last year. He knows how to pull the right strings, either with his own material or co-writing insignificant songs like Sam Smith’s Stay With Me.

We Stayed Up All Night is a single that I am more than willing to add to my playlists. With Ardyn on the vocals, Tourist is more melodic and pop than ever but I’m not upset about it, not at all. For me, the new song represents one of the last nights of summer when Helsinki is already a cold bitch but staying outside until sunrise is the only option.

Tourist has already announced a few gigs for the fall and I’m keeping my fingers crossed that a new album is on it’s way as well. 

Photo: Tourist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s