Lehtihyllyllä: Dapper Dan

dapperdan_1

Sanoin alkuvuodesta pari pahaa sanaa Helsingin ja koko Suomen aikakausilehtikulttuurista. Tyler Brûléen sitaatilla koristellut kirosanat olivat napsahtava niitti, joka pysyy ja pitää vielä huhtikuun lopulla.

Hätä ei ole kuitenkaan onneksi enää niin pahannäköinen, sillä Fredrikinkadulla sijaitsevan Nide-kirjakaupan hyllyille oli tullut rutkasti lisää miesten muotia ja elämäntyyliä käsitteleviä tekstejä. Kävin vierailulla putiikissa jo pari kuukautta sitten ja valitsin hyllystä pitkän pohdinnan jälkeen Dapper Danin.

Kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä muotilehti on helkkarin tyylikäs luku- ja katselupaketti. Lehdessä yhdistyvät Fantastic Manin editorialit ja iD:n mielipidepolitiikka. Toimituksen manifesti on kaikki kaikessa:

We believe that a man’s style is something that derives from his own personality, not from ephemelar “trends”.

We enjoy opionated men. Men with a sense of purpse and soul. Smart, intelligent and creative; men with ideas and ideology. Men who are their own men, who don’t fit others’ standards. 

Misfits? 

Yes.

We don’t believe in negativity. 

We believe in revolution. 

Dapper Danin talvinumero alkoi oikein sävelin. Pääkirjoitus lainasi Allen Ginsbergin Howl-runo ja olin täysin myyty viimeistään Nicholas Georgioun haastattelun jälkeen. Samaisen miehen ja Klaus Stockhausenin stailaamat kuvasarjat osuivat tyylipuhtaasti oikeisiin nuotteihin. Ei onneksi huolta, jos kyseinen lehti jäi hyllyyn. Dapper Danin kesänumeron pitäisi olla jo lehtipisteissä.

“Jos nätisti sanotaan, on kulttuuri-instituutio mennyt hukkaan”, totesi Monoclen päätoimittaja vuodenvaihteessa. Lisää mietteitä Helsingin aikakausilehtikulttuurista tässä postauksessa

dapperdan_2dapperdan_3dapperdan_4

Photos: Tomi Mustikka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s