OOTD 19.3.2017

ootd_tomimustikka_190317

Cardigan: Soulland
Shirt: Soulland
Trousers: J. Lindeberg
Shoes: Soulland

Asukuvissani ei ole juuri koreiltu kuluvan kauden kuumimmilla trendeillä, vaikka niistä silloin tällöin puhunkin muissa postauksissa. Kyseessä on täysin käytännön sanelema tilanne, vaikka tahtoisinkin verhoilla aiheen liekehtiväksi kannanotoksi. Muotimaailma katseli mallistojaan oman tyylisilmäni kautta vuosikymmenen alussa, ja siltä ajalta ovat peräisin myös vaatekaappini kuuluisat kulmakivet.

Soulland on yksi niistä pohjoismaalaisista merkeistä, jotka elivät kulta-aikaansa vuosien 2012-2014 välisenä aikana. Talvella 2012 julkaistua mallistoa voisi pitää löyhästi tienraivaajana esimerkiksi Goscha Rubchinskiylle, sillä Jacob Kampp Berliner ja Silas Adler hakivat vaatteisiin vaikutteita venäläisestä kansankuvastosta ja vankilatatuoinneista.

Smaragdinvihreä neule on yksi kyseisen kokoelman kauneimmista vaatekappaleista. Se on kuvioitu kauttaaltaan Bysantin arkkitehtuurilla, joka pääsee oikeuksiinsa erityisesti villatakin selkämyksessä. Valkoinen kauluspaita on peräisin samalta aikakaudelta ja siinä on yksinkertaisesti paras, omalle kropalleni sopiva leikkaus.

J. Lindebergin housut ovat todennäköisesti vuoden 2014 talvimallistosta. Ostin vaatteen aikoinaan törkeällä alennuksella, mutta halvasta hinnasta huolimatta housuista on ollut rutkasti harmia. Housujen vasemman lahkeen sivusauma oli ommeltu täysin vinoon, eikä räätälikään saanut pelastettua tilannetta kokonaan. Rakastan kuitenkin vaatepariin käytettyä villakangasta, joten housut ovat pysyneet ainakin toistaiseksi mukana.

Vedin jalkaani jälleen Soullandin Pedersenit, jotka ovat tällä hetkellä ainoa ruskea kenkäparini. Omistin aikoinaan kyseiset kengät myös mustana ja rakastin ne lopulta kirjaimellisesti puhki. Pedersenit eivät kuulu valitettavasti enää Soullandin valikoimaan, mutta perintö elää onneksi ainakin näiden tossujen nahassa.

Soullandin jalkineet vilahtivat myös ystävänpäivänä julkaistussa asukuvassa. Löydät sen täältä

ootd_tomimustikka_190317_2

Photos: Tomi Mustikka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s