luottotuoksut_tomi_mustikka.jpeg

“Hyvä hajuvesi peittää nimittäin näkyvimmätkin mokat”, totesin unohdettuani hammaspyykin syksyllä 2012. Parikymppinen meikäläinen oli onneksi harvinaisen oikeassa, sillä oikea parfyymi luo kantajansa ympärille sellaisen auran, jossa pienet virheet tai erheet eivät näy missään.

Oma hajuvesikokoelmani elää käytön mukaan. En pystyisi toimimaan ainoastaan yhden tuoksun kanssa, sillä sama haju ei sovi välttämättä tiettyyn asuun, säähän tai fiilikseen. Olen kokeillut yhtä sun toista, mutta yksi asia on säilynyt vuodesta toiseen: tuoksujen tumma pohjavire, mikä on läsnä myös tämän hetken valinnoissa.

1. Byredo: Accord Oud

Byredon Accourd Oud muistuttaa viime keväästä, Adelesta ja shampanjasta Skeppsholmenin rantaviivalla. Hajuvesi on tällä hetkellä omistamistani tuoksuista kevyin, mutta ehdottomasti tunnistettavin kaveri. Se sopii parhaiten vähäeleisten ja skandinaavisten asujen pariksi.

Löydät Byredon Accord Oud -hajuveden merkin omasta verkkokaupasta tai lahtelaisesta Petit Saint Lousista

2. Tom Ford: Noir Extreme

Tom Fordin Noir Extreme tuo mieleen kesän, Kreikan ja hikiset yöt. Käytän parfyymia tämän hetken arkituoksunani. Se on varsin lempeä, mutta sopivan mausteinen tuoksu, joka kestää iholla aamusta iltaan. Noir Extreme sopii parhaiten niihin hetkiin, kun tahdon olla paras versio itsestäni, mutta pysyä samalla sopivasti taustalla.

Voit shoppailla Tom Fordin Noir Extreme -tuoksun Tompan omasta nettikaupasta tai Helsinki-Vantaan lentokentältä. 

3. Maison Margiela: By the Fireplace

Maison Margielan By the Fireplace herättää henkiin muistoja takkatulesta, sateesta ja Justin Bieberistä. Kirjoitin Replica-tuoteperheeseen kuuluvasta hajuvedestä jo aiemmin, mutta lienee tilannepäivityksen paikka: rakastan tuoksua edelleen palavasti. Käytän sitä kuitenkin säästeliäästi, sillä tahdon assosioida erikoisen hajun parhaisiin hetkiin myös jatkossa.

Mitä hajuvedet löytyvät sinun peilikaapistasi?

Maison Margielan By the Fireplacen löytää Selfridgesistä tai Tukholman NK:sta ja Åhlensilta. 

Osaatko arvata, mitä hajuvettä ruiskin päälleni edellisessä asupostauksessa? Löydät asupostauksen täältä

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s