Loppiaisena oli pakko matkustaa jonnekin ja lentokoneen keula osoitti lopulta Tsekkeihin. Kollektiivinen matkakuume Itä-Euroopan maihin ei ole vielä purrut meikämatkaajaan ja Praha valikoitui matkakohteeksi silkalla sattuman kaupalla.

Praha osoittautui onneksi juuri sopivaksi kohteeksi parin päivän kaupunkilomalle. Kylässä viihtyi hyvin viikonlopun ilman etukäteen tehtyjä suunnitelmia, vaikka talvi yllättikin matkailijan varsin kovilla pakkasilla. Löysin Prahasta pari suosikkia, joissa suosittelen poikkeamaan, mikäli suuntaat kaupunkiin lähiaikoina.

1. Ingredients

Uusi kaupunki tai lomakohde on ihana yhdistää jälkikäteen tiettyyn tuoksuun. Hajuveden ostaminen kuuluu siten kuvioon aina ulkomailla oleskellessa ja rahansa tuhlaa mielummin tax freen sijasta paikallisille yrittäjille. Prahasta löytyy varsinainen tuoksutaivas, joka kätkee sisäänsä valtavan valikoiman niche- ja artesaanituoksuja miehille sekä naisille. Tämän vierailun jälkeen kaupungista jää mieleen varsin erikoinen tuoksumuisto, se on saletti.

Jachymova 26/2, Prague 1

ingredients_prague_0

2. Space

Prahan shoppailumahdollisuudet eivät ole kummoiset kaltaiselleni matkustajalle: en juuri kuluta ketjuvaateliikkeissä, enkä kuulu toisaalta luksusbrändien kohderyhmäänkään. Juutalaisen museon vierestä löytyi kuitenkin miesten vaateliike, jollainen puuttuu Helsingistäkin. Pienen putiikin vaaterekeistä löytyi muun muassa AMIa, Howlin’ b Morrisonia ja Comme des Garconsia. Erityismaininta sympaattisella ja vaatimattomalle palvelulle!

Vezenska 6, Prague 1

space_prague (1)

3. Ooppera

Käyn mielummin teatterissa kuin oopperassa, mutta Prahassa oli pakko päästä näkemään edes yksi lavaspektaakkeli ihan jo hinnan puolesta. Kävin katsomassa joen rannalla sijaitsevassa Kansallisteatterissa klassisen Aidan, joka oli varsin viihdyttävä esitys jumalaisissa puitteissa. Koko oopperareissu maksoi lopulta noin 60 euroa kahdelta hengeltä autokuskeineen ja juomineen, joten elämystä ei oltu pilattu hinnalla. Samalla rahalla olisi saanut tuskin edes yhtä lippua Helsingin Kansallisoopperassa.

Národní 2, Prague 1

narodni_divaldo_0

Tekisikö mieli ostaa uusi hajuvesi? Löydät yhden mainion vaihtoehdon tästä postauksesta

Photo: Tomi Mustikka / Ingredients & Space

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s