Palomo Spain ja muotiviikkojen puhutuin mallisto

nayttokuva_2017-02-23_kello_16.41.02.png

“The most exciting fashion show on New York Fashion Week”, W Magazine
“The most amazing, beautiful, decadent, evil thing”, Vogue USA

Genderless fashion on termi, joka nousee esille muotiin ja tyyliin liittyvissä keskusteluissa yhä enenevissä määrin. Hyvä niin, sillä vaatekappaleisiin rinnastuu rooleja, jotka istuvat vielä 2010-luvulla tiukasti kiinni hihoissa ja helmoissa. Muotiteollisuuden sisältä on alkanut onneksi kaikua yksittäisiä puheenvuoroja, jotka ovat muutoksen kannalta elintärkeitä.

Yksi puheenvuoro oli ylitse muiden miesten muotiviikoilla tänä talvena. Alejandro Gomez Palomon kolmas vaatemallisto näki päivänvalon New Yorkissa ja kaupunki Palomo Spainista kuhisi ennen ja jälkeen näytöksen. 24-vuotias muodin ihmelapsi on tunnettu sukupuolen sulattavista, taiteellisista ja romanttisista luomuksistaan. Brändin mallistot muistuttavat satukirjoja, joissa Gomezin pojat pukeutuvat yhtä aikaa prinsessamekkoihin ja kuninkaan viittoihin.

Palomo on nimennyt kolmannen mallistonsa Objecto Sexualiksi, mikä viittaa suunnittelijan pyrkimykseen tutkia seksuaalisuutta vaatteiden avulla. Kukkakuosi on vaihtunut lateksiin ja aiempia mallistoja leimannut naiivius himoon ja haluun. FKA Twigsin geelillä taltutetut kiharat yhdistyvät härkätaistelijoiden vaatetukseen ja 20-luvun Berliinin sumuisiin burleskimeikkeihin. W Magazinen ja Voguen kommenteissa on perää, sillä Objecto Sexual on poikkeuksellisen koskettava ja vaikuttava mallisto.

Löydät catwalk-kuvat kokonaisuudessaan täältä. Suosittelen tsekkaamaan, jotta tiedät, mistä puhutaan myös tulevilla muotiviikoilla.

Kirjoitin suomalaisen muodin viikolla Nomen Nesciosta, joka valmistaa yhtä lailla sukupuoletonta muotia. Löydät postauksen täältä.  

Photo: Screen shot / Hari Nef’s Instagram profile

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s