Miksi käytän luonnonkosmetiikkaa?

miksi_kaytan_luonnonkosmetiikkaa_1 (1)

Kirjoitin tovi sitten postaussarjan kuivan ihon työkalupakista. Postauksia yhdisti halkeilevan nahkan lisäksi yksi asia: luonnonkosmetiikka, josta puhutaan edelleen hyvin vähän miehisestä näkökulmasta. Lupasin pitää asista jatkossa enemmän ääntä omalta osaltani ja seuraavassa kerron kolme syytä, miksi luovuin synteettisen kosmetiikan käytöstä kuusi vuotta sitten:

1. Iho ja sen kunto

Luonnonkosmetiikan yrityksillä on lähes aina samanlainen syntytarina. Brändin perustaja on tahtonut löytää avun tiettyyn iho-ongelmaan ja päätynyt etsimään ratkaisua luonnollisten ainesosien joukosta. Näin on käynyt myös monelle luonnonkosmetiikan käyttäjälle.

Kärsin synteettisen kosmetiikan käyttäjänä kaikenlaisista finneistä ja paukamista. Akne ei ikinä vaivannut, mutta sileämpi iho kuulosti siitä huolimatta hyvältä ajatukselta. Tilasin lopulta netistä Madarán ihonhoitotuotteita ja jäin sille tielle. Olen jo hyväksynyt sen tosiasian, että satunnaiset epäpuhtaudet ja laajentuneet ihohuokoset ovat osa minua, mutta luonnonkosmetiikka on onnistunut pitämään tilanteen poikkeuksellisen tasaisena.

2. Luonto ja sen hyvinvointi

Luonnonkosmetiikka tekee hyvää meikäläiselle, mutta samat vaikutukset ulottuvat myös luontoon. Tuotteissa käytetyt raaka-aineet ovat useimmiten luomua, eikä eläinperäisiä ainesosia oteta sekoitukseen mukaan, mikäli siitä on haittaa eläimille. Luonnonkosmetiikka testataan ihmisillä, joten viattomat osapuolet eivät joudu myöskään kärsimään kehomme hyvinvoinnista. Hyviä puolia löytyy toki pitkä liuta ja ne on listattu hienosti tähän artikkeliin.

3. Isojen yritysten boikotointi

Kosmetiikkaan uppoaa vuoden aikana yllättävän suuri summa rahaa. Synteettisten kosmetiikkabrändien omistajapolut ovat usein pitempiä rihmastoja, joiden toimintaa tuen mieluusti mahdollisimman vähän. Konsernien ja konglomeraattien aikakaudella onkin kiva kuluttaa luonnonkosmetiikkaa valmistavia firmoja, joiden omistajina ovat usein pienet ja vähän suuremmat, paikalliset yritykset. Rahat päätyvät todennäköisemmin oikealle taholle, eivätkä valu vahingossa monikansallisten yritysten pussiin.

Pääset tonkimaan kuivan ihon työkalupakkia tämän tunnisteen alta.

Photo: Tomi Mustikka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s