Soittolistalla: Gallant

gallant

Yle Teema vyörytti Grammy-gaalan punaisen maton kotikatsomoihin vihdoin viime sunnuntaina. Adelen ja Beyoncén upean kemian lisäksi tapahtumasta jäi mieleen päällimäisenä yksi nimi, josta olen halunnut kirjoittaa jo aikaisemmin. Yksi viime vuoden suurimmista tulokkaista ja R&B-musiikin pelastajaksikin kutsuttu Gallant oli ehdolla vuoden parhaaksi urbaanin albumin tekijäksi ja ihan syystä. Seuraavassa kolme syytä lisää, miksi sinun tulisi rakastua Christopher Gallantiin.

1. Kompleksiset kappaleet

Gallantin operoimalla kentällä on tällä hetkellä tunkua, mutta debyyttialbumi Ology erottuu kilpailijoistaan selkeillä sävelillä. Sävellykset ovat kunnianhimoisia, mutta selkeitä pop-biisejä, joiden taustalla tapahtuu valtavasti. Läpimurtohitti Weight in Gold on mainio esimerkki levyn jakomielitautisuudesta: kappale tasapainottelee helkkarin koukuttavsti orgaanin motown-soundin ja galaktisen säksätyksen välillä.

2. Älytön ääni

R&B-kentällä on kuultu viime vuosina valloittavia ääniä jonoksi asti, mutta Gallantin laulussa on sopivaa uutuuden viehätystä. Laulaja lämmitteli Sufjan Stevensiä vuoden 2015 kiertueella, minkä seurauksena YouTubesta löytyy artistien yhteisnauhoite Stevensin Blue Bucket of Gold -kappaleesta. Gallantin falsetti oli ensimmäisellä kuuntelukerralla niin fyysinen kokemus, että säpsähdin ja säikähdin olan takaa.

3. Sekaiset sanoitukset

Gallantin ura otti omien sanojensa mukaan aivan uuden suunnan rohkeamman biisinkirjoitustavan myötä. Sanoitukset täyttyivät lopulta mieleenpainuvista metaforista, rohkeasta tarinankerronnasta ja vellovasta ajatuksenvirrasta. Open Up on yksi levyn sanoituksellisista helmistä.

Parin viikon takainen #tb-postaus sisälsi Gallantin kaltaisen oman tien kulkijan musiikkia. Löydät jutun täältä

Photo: Gallant

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s