Suomesta: AITO Studios

aitostudios1_0

Blogissa vietetään suomalaisen muodin teemaviikkoa! Valokeila kohdistuu viiteen kotimaiseen vaatemerkkiin, joiden valikoimasta löytyy vaatteita myös miespuolisille kuluttajille.

Lupasin maanantaina, että viikonloppuun mennessä tiedät viisi suomalaista miesten vaatteita valmistavaa brändiä. Aiemmin tällä viikolla esitellyt nimet ovat jo vahvoja, kaupallisia toimijoita, mutta postaussarjan viimeinen brändi on ihka aito tulevaisuuden toivo.

AITO Studios on helsinkiläinen vaatemerkki, joka edustaa Instgram-sukupolven tyylisilmää. Eri yhteyksissä vastaan tullut brändi on viritellyt toimintaansa eri kanavissa parin vuoden ajan, mutta myytävää mallistoa ei ole vielä tullut ulos. Merkki on ollut viime viikkoina erityisen näkyvästi läsnä monien suomalaisten mediavaikuttajien päällä ja nousukiidolle on tuskin luvassa loppua.

Suunnittelijat asemoivat AITO Studiosin pohjoismaalaista minimalismia edustavaan koulukuntaan, mutta omasta mielestäni merkin vaatteissa on kyse muista vaikutteista. Intohimoni brändiä kohtaan leimahti bongattuani Jekku Berglundille modatun nahkatakin, jonka kädenjäljessä näkyvät vahvasti Rei Kawakubon ja Jun Takahashin designit. Vaatteiden siluetit muistuttuvat Fear of Godista sekä Drole De Monsieurista ja kauniit printtivaatteet ovat kuin Raf Simonsin katalogista.

AITO Studiosin kohdalla onkin jännittävää nähdä, jääkö ensimmäinen kaupallinen mallisto lukuisten vaikutteiden inspiroimaksi pastissiksi vai löytävätkö suunnittelijat jotain aivan uutta. Odotukset ovat ainakin korkealla.

Jenkkiläinen PLEASUERS hyödynsi uusimmassa mallistossaan Elvistä. Voit tsekata yhteistyön täältä.  

aitostudios2_0

Photos: Screen shots/AITO Studios Instagram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s