lean_garments1

Blogissa vietetään suomalaisen muodin teemaviikkoa! Valokeila kohdistuu viiteen kotimaiseen vaatemerkkiin, joiden valikoimasta löytyy vaatteita myös miespuolisille kuluttajille.

Minulla on unelma: täydellinen kauluspaitakokoelma. Vaatekaapista löytyisi roikkumasta pari valkoista, vaalean- ja musteensinistä paitaa muutamassa eri mallissa. Kokoelma kestäisi käyttöä sekä kulutusta ja paitoja voisi päivittää yhdeltä tietyltä valmistajalta, jonka luomiin siluetteihin voisi luottaa. Ei kuulosta täydeltä utopialta, mutta vihaan shoppailua siinä määrin, että maaliviiva on häämöttänyt toistaiseksi vielä kaukana.

Kaltaisilleni lyhyen pinnan pojille on onneksi olemassa Lean Garmentsin kaltaisia firmoja. Kahden opiskelijan perustaman firman visio menee yksiin oman unelmani kanssa. Lean Garmentsin tavoitteena on taistella muodin sesonkiajattelua vastaan iskemällä kauniita kauluspaitoja massakoneistojen rattaiden väliin. Brändi muistuttaa hieman lapsen kengissä olevaa ruotsalaista A Day’s Marchia, jonka tuotevalikoima on hyvin suppea, mutta sitäkin ajatellumpi.

Lean Garments alkoi kiinnostaa erityisen paljon luettuani kanssabloggaajien (Tyylit.fi & Tyyliniekka) hypetystä aiheesta. Vaatemerkin kauluspaidat maksavat vain murto-osan suurempien skandimerkkien hinnoista ja tuotteet lienevät materiaalien sekä istuvuutensa puolesta täyttä laatutavaraa. Lean Garmentsin tuotanto sai alkunsa kauluspaidoista, mutta mallistoa on tarkoitus laajentaa tulevaisuudessa myös muihin vaatekappaleisiin. Tällä hetkellä kaupassa on myynnissä myös tyylipuhtaan näköistä villahousua.
Kun jotain tehdään, tehdään se kunnolla. Arvostan tätä ajattelutapaa ja se rinnastaa Lean Garmentsin kotimaisiin Bonhomieen ja ONARiin, joiden tähtäin on myös vahvasti ulkomailla. Kaikki ovet ovat varmasti avoinna, kunhan tekijät saavat aktivoitua myös tällaisten helposti turhautuvien shoppailijoiden pankkikortit.

Lean Garmentsin kauluspaitoja voi shoppailla merkin omasta verkkokaupasta.

Käy ihmeessä tarkistamassa samalla myös yksi Yhdysvaltojen tulevaisuuden toivoista.

leangarments

Photos: Lean Garments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s