formal_friday_1

Blogissa vietetään suomalaisen muodin teemaviikkoa! Valokeila kohdistuu viiteen kotimaiseen vaatemerkkiin, joiden valikoimasta löytyy vaatteita myös miespuolisille kuluttajille.  

Suomalaisen miesten muodin komein airut on tällä hetkellä Formal Friday. Stockmannille ja moniin eri pop up -tapahtumiin jalkautunut brändi sai alkunsa pari vuotta sitten, kun eri alojen osaajat iskivät päät yhteen Teemu Muurimäen kanssa. Suunnittelijastaan ja erityisesti laadukkaista materiaalivalinnoista tunnettu merkki on tuonut kotimaista vaatesuunnittelua lähemmäs tavallista kuluttajaa ja hyvä niin.

Rakastan Formal Fridayn funktionaalista lähestymistapaa muotia ja pukeutumista kohtaan. Merinovillasta luodut vaatteet on tehty kestämään käyttöä ja kulutusta, unohtamatta kuitenkaan eettisyyttä ja ympäristövalintoja. Formal Fridayn puku päällä on sallittua heittää voltteja ja hienkään ei pitäisi olla ongelma, mitä tulee brändin Stink-Proof-Guaranteen.

Liikun vaateliikkeissä Purse First -ajattelumallin sijaan Hand First -toimintatavan perusteella eli suomeksi käännettynä käsikopelolla. Tutkin, tunnustelen ja teen ostopäätöksiä näppituntuman perusteella. Formal Friday kuuluu siihen raskaaseen sarjaan, jonka vaatteita voisi hiplata unissaankin. Brändin kauttaaltaan merinovillasta valmistetut svetarit voisivat olla mukavuutensa ja designinsa puolesta uusi kansallisvaate.

Eilen esitelty Nomen Nescio edusti enemmän oman tyylini selkärankaa, mutta vaatekaapistani löytyvät myös ne hyllyt, joihin Formal Fridayn designit istuvat saumattomasti. Onnea maailmanvalloitukseen Teemu ja kumppanit!

Formal Fridayn vaatteita voi ostaa vaikka samantien mainiosta nettikaupasta.

Parin viikon takainen asupostaus oli myös täynnä merinovillaa. Voit tutustua siihen täällä

formalfriday2_0

Photos: Formal Friday

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s