Kauppojahesaan.jpg

Aleksanterinkatu sai vihdoin vilinää helmikuun alussa, kun & Other Stories ja Samsøe & Samsøe avasivat ovensa Galleria Esplanadissa. Helsingin shoppailukulttuuri on uusista tulokkaista huolimatta neuvostoliittolaisen lapsen kengissä. Kysynnän ja tarjonnan lait eivät kohtaa tänäkään päivänä ja jokaisesta kauppakeskuksesta löytyvien ketjuliikkeiden lomaan olisi ihana saada monipuolisempaa tarjontaa.

Helsinkiin on tulossa uutta liiketilaa tuhansia neliömetrejä tulevina vuosina, joten ehdotan seuraavaa: lyödään fiksut päämme yhteen ja tehdään lista niistä brändeistä, joiden liikkeissä tahtoisimme shoppailla jatkossa. Franchische-yrittäjät, kauppakeskusten tilavastaavat ja muut päättäjät, aloittakaa tulevien sopimusten solmiminen vaikka seuraavista vaihtoehdoista!

Muji

Japanilainen estetiikka on monelle uskonto ja Muji tärkein pyhiinvaelluskohde. Myönnän kuuluvani samaan lahkoon ja vaellan brändin liikkeeseen aina, kun se on mahdollista. Mujista löytyy täydellinen valikoima kodin tuotteita, vaatteita, kosmetiikkaa sekä paljon muuta sopivalla hinnalla ja aina kauniisti pakattuna. Brändiä ei olla kuitenkaan näkemässä Helsingissä vielä toviin, kertoo TRE.

Missä lähin liike? Tukholma.

Reiss

Ison-Britannian kuninkaallistenkin suosima vaatemerkki valmistaa yhtä ketjuliikkeiden kauneimmista ja tyylipuhtaimmista mallistoista. Reissin liikkeitä on hankala löytää ja netistä ostaminenkaan ei ole ihan helppoa, sillä koot heittävät usein ihan häränpyllyä. Helsinki olisi erinomainen sijainti laadukkaista materiaaleista ja klassisista leikkauksistaan tunnetun merkin lippulaivaliikkeelle.

Missä lähin liike? Pietarissa.

Uniqlo

Uniqlo on perusvaatteiden perusliike, jollaiselle olisi tarvetta myös Helsingissä. Yhtä lailla Japanista lähtöisin oleva brändi on tunnettu laadukkaista neuleista, kestävistä farkuista ja värikkäistä kevytuntuvatakeista. Uniqlo tekee myös mielenkiintoisia yhteistyömallistoja, joista Christophe Lemairen kanssa tehty kokoelma on jäänyt parhaiten mieleeni.

Missä lähin liike? Berliini.

All Saints

All Saintsin rähjäinen indie-tyyli keinuttaisi sopivasti skandinaavisen muodin kehtoa. Lontoota puhuva brittiläinen brändi on tullut kuuluisaksi upeista nahkatakeistaan, jotka on hinnoiteltu erittäin kilpailukykyisesti. Rockimpia ja grungempia vaatteita saanee tällä hetkellä ainoastaan Carlingsista ja kirppareilta, mutta Suomessa olisi varmasti asiakaskuntaa myös vähän laadukkaammalle rytkylle.

Missä lähin liike? Moskova

Sandro

Helsinkiin mahtuisi mielestäni aivan hyvin toinenkin Sandro. Tällä kertaa ei ole kuitenkaan kyse itämaisesta keittiöstä, vaan ranskalaisesta muodista. Sandro on yksi suosikkimerkeistäni, jota on vähän turhan hankala shoppailla: brändin verkkokauppa ei nimittäin toimita Suomeen. Ranskalaista tyylitajua ei voi valitettavasti adoptoida, mutta Sandron vaatteiden avulla voi päästä paria askelta lähemmäs.

Missä lähin (oma) liike? Oslo

Minkä brändin tahtoisit seuraavaksi Helsinkiin tai muualle Suomeen? Kerro oma ehdotuksesi kommenteissa!

Mikä Samsøe & Samsøe? Löydät muutaman viikon takaisin uutisen täältä

Photo: Tomi Mustikka

One thought on “ Nämä brändit puuttuvat vielä Helsingistä ”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s