Hyllynlämmittäjät

file_7.2.2017_13.39.12.jpeg

Ilouutisia! Törmäsin ensimmäistä kertaa elämässäni sellaiseen sosiaalisessa mediassa kiertävään haasteeseen, johon tahdon itsekin osallistua! Kyseessä on Sivumennen-podcastin ja -blogin julistama #hyllynlämmittäjä-haaste, jossa luetaan vuoden aikana 12 unohtunutta tai lojumaan jäänyttä kirjaa omasta kokoelmasta.

Innostuin haasteesta heti luettuani siitä ensimmäisen kerran Lilyssä sijaitsevasta Pikkuseikkoja-blogista. Kirjojen ostamisella löytyy varmasti enemmän tekosyitä kuin millekään muulle kuluttamiselle ja sen takia oma 19 neliön yksiöni pursuilee teoksia, joiden kansia en ole avannut kertaakaan. Hyllynlämmittäjä-haaste kohdistaa onneksi valokeilan näihin kirjahyllyn unohdettuihin aarteisiin.

Sivumennen-julkaisun Johanna ja Jonna pyysivät esittelemään sosiaalisessa mediassa oman kirjapinon ja se löytyy alta. Omalle lukulistalleni päätyi pari klassikkoa, vähän runoutta, yllättävän paljon tietokirjallisuutta ja yksi pakollinen elämäkerta.

Douglas Rushkoff: Life Inc.
Buchi Emecheta: Second Class Citizen
Pentti Saarikoski: Tiarna-sarja
Joel Haahtela: Traumbach
Sun Tzu: The Art of War
Stefan Kanfer: Somebody
Nicholas Carr: The Glass Cage
Michael Chabon: Telegraph Avenue
Bret Easton Ellis: American Psycho
Stefano Benni: Keplo
Davide Enia: Maan päällä
Jack Kerouac: The Sea Is My Brother

Saa nähdä, miten miehen käy! Kiilaavatko uudet lempparit ohitse vai saanko kahlattua hyllyä lämmittäneet kirjat vihdoin ja viimein läpi? En raportoi haasteesta blogin puolella kirja kirjalta, vaan kirjoitan tänne katsauksen tai toisen, kun sopiva rajapyykki koittaa. Oletko sinä tarttunut #hyllynlämmittäjä-haasteeseen?

Photo: Tomi Mustikka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s