ivankozakig

Kävin silmälääkärillä ensimmäisen kerran vajaa vuosi sitten ja sain diagnoosin, jota olinkin jo odottanut. Näkö oli huonontunut, joten silmälaseille oli tarvetta. Kolusin Helsingin optikkoliikkeet läpi ja päädyin lopulta jatkamaan elämääni Tom Fordin pyöreiden kakkuloiden kanssa. Tumma väri epäilytti jo ostohetkellä ja vuoden käytön jälkeen on ollut pakko todeta, että vaaleammat kehykset olisivat tuntuneet enemmän omaan tyyliini sopivalta.

Silmälasihaaveilusta tuli jälleen ajankohtaista koukututtuani Ivan Kozikin tyyliin Instagramissa. Mallin sporttaamissa silmälaseissa on juuri sitä keveyttä, jota olen kaivannut omiin kehyksiini. Lasien muotokieli nojaa kauas menneeseen ja siksi ne näyttävät klassisilta jopa nyt niin trendikkässä metallisävyssä, joka koristaa usein ysärihenkisiä kehyksiä.

Kozikista inspiroituneena lähdin kierrokselle kehysvalmistajien verkkosivuille tutkimaan tämänhetkistä kehysvalikoimaa. Kuten arvata saattaa, 90-luvun vaikutteet ovat esillä vahvasti myös silmälasimarkkinoilla, mutta niiden lomasta löytyi onneksi myös klassisempia malleja pienillä päivityksillä. Esimerkiksi Oliver Peoplesin Gregory Peck 45 RX -malli näyttää tismalleen samalta kuin omat lasini, mutta mustan ja läpinäkyvän pinnan yhdistelmässä on uutta hohdokkuutta.

Barton Perreiran kultaiset clubmaster-tyyliset Bisset-lasit ovat kaikessa säihkeessään laittoman upeat. Kauttaaltaan kullattu runko ei sovi välttämättä parhaiten suomalaiseen sielunmaisemaan, mutta väri valaisisi kasvoja moitteetta. Moscotin kulmikkaat Mazel-kehykset edustavat puolestaan jo aivan uutta designiä, joka näyttää pyöreiden lasien joukossa ihanan tuoreelta. Yhtä lailla kullanvärisissä laseissa olisi sopivasti luonnetta tylsemmällekin tyypille.

Oletko haaveillut uusista silmälaseista uuden vuoden kynnyksellä? Uusien silmälasien hankinta ei ole kaikesta haaveilusta huolimatta ajankohtaista itselleni, mutta myötäeläisin mieluusti teidän onnistuneiden optikkoretkien siivellä!

silmalasihaaveita.png

Photos: Ivan KozikOliver PeoplesBarton PerreiraMoscot

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s