j.lindeberg

Oletko koskaan pohtinut, millaisista aineksista tyylisi on saanut alkunsa? Oman tyylitajuni juuret ulottuvat länsinaapuriimme, jonka kulttuuriin uppouduin korviani myöten kymmenen vuotta sitten. Sain skandinaavisen muotiherätyksen Broder Danielia, Kentiä ja Håkan Hellströmiä kuunnellessa ja siitä lähtien säästin rahani Filippa K:hon, Tiger of Swedeniin ja J. Lindebergiin, jonka luona pääsin kyläilemään viime viikolla.

Suhteeni J. Lindebergiin on muuttunut jostain syystä valtavan etäiseksi viime vuosien aikana. Pyhiinvaellan brändin lippulaivaliikkeeseen jokaisella Tukholman vierailulla, mutta en ole tuntenut merkkiä enää jostain syystä omakseni. Syy katkokseen löytyi J. Lindebergin tarinasta, josta sain kuulla lisää showroomilla.

Johan Lindeberg perusti omaa nimeään kantavan vaatemerkin vuonna 1996. Brändin tarina sai alkunsa golfviheriöiltä ja urheiluvaatteiden tekniikkaa sekä designiä alettiin yhdistellä myöhemmin tavalliseen mensweariin. Suunnittelija otti lopulta hatkat kymmenen vuotta perustamisen jälkeen, stailasi Justin Timberlakea ja Jay-Z:tä sekä perusti nahkatakeistaan tunnetun BLK DNM:in. Luulen, että oma yhteyteni J. Lindebergiin katosi tämän ristiretken aikana.

Showroomilla oli esillä miesten ja urheiluvaatteiden ensi talven mallistot. Tunsin olevani pitkästä aikaa J. Lindebergin vaatteiden keskellä kuin kotonani. Johan Lindebergin tarina jatkui BLK DNM:in jälkeen näyttävällä paluulla perustamalleen merkille luovaksi konsultiksi tasan vuosi sitten. Se näkyi ja tuntui uudessa mallistossa.

J. Lindeberg on ottanut ensi talven mallistonsa perusteella harppauksen kohti tulevaisuutta ja sitä tyylisilmää, jota olen siltä aina odottanutkin. Brändi oli adoptoinut tämän talven cooleimmat niche-trendit ja luonut niistä omaleimaiset tyylinsä tulevaa kautta varten. Väripalettiin oli valittu mainioita vihreän, burgundin ja keltaisen sävyjä, jotka toimivat erityisen hyvin neuleissa. Yhteen kuosiin tai väriin pukeutuminen on tulevanakin talvena todella ok ja mikä parasta: toppatakit tulevat olemaan Raf Simonsin tyyliin valtavia. En malttaisi odottaa!

Talvikokoelman virallisia kuvia ei ole vielä julkaistu, mutta alta löytyvät kesämalliston kuvat saavat sukat pyörimään sandaaleissa vähintään yhtä kovaa. Suomalaisen Oskari Nyyssölän päällä kuvatut liituraitakuteet ja Suomen juhlavuoteen sopiva sinivalkoinen kukkakuosi ovat erittäin jees. Kirkkaanpunainen väri vähän kummastuttaa, mutta ehkä saamme tällä trendille vastauksen ensi kesänä.

Alla olevat vaatteet ovat J. Lindebergin kesämallistoa ja saapuvat täten kauppoihin kesän aikana.

jlindebergss17

Photos: Tomi Mustikka & J. Lindeberg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s