herculesuniversal3

“Jos nätisti sanotaan, kulttuuri-instituutio on mennyt hukkaan”, totesi Monoclen Tyler Brûlée Helsingin Sanomien artikkelissa. Toimittajan sanat sivalsivat oikeaa uhria, sillä Akateemisesta kirjakaupasta on kehittynyt Bonnierin käsissä ihan paska paikka. Liike oli vielä muutama vuosi sitten yksi Helsingin parhaita kauppoja, jonka tunnelma haki vertaistaan ja jonka lehtihyllyt olivat pyhiinvaelluskohde.

Suomesta syntyi Akateemisen kirjakaupan alennustilan myötä aikakauslehtikulttuurin kehitysmaa. Kotimaiset lehdet löytyvät vielä omilta paikoiltaan, mutta ulkomaisten lehtien metsästäminen onkin suurempi haaste. Helsingissä on jäljellä enää pari aarreaittaa, josta voi löytää laadukkaita muotilehtiä hyvällä tsägällä ja siinä se. Älytöntä!

Jotta ulkomaiset muoti-, kulttuuri- ja taidelehdet eivät unohtaisi kylmää (ja helkkarin kuivaa) Pohjolaa, aion pitää aikakauslehdet jatkossa esillä blogissani. Tällä kertaa category is…

Hercules Universal: kaikkien aikojen paras miesten muotia käsittelevä lehti. Olen selannut elämäni aikana muotilehtiä laidasta laitaan, mutta Francesco Souriguesin ja David Viviridon luotsaama media on sisältänyt aina kauneimmat kuvat ja tärkeimmät tyylit. Aviisi täytti viime syksynä kymmenen vuotta ja juhlanumeron päätähdeksi oli valittu yhdysvaltalainen muotikuvaaja Bruce Weber.

Hercules Universal ei ole paras vaihtoehto lukijalle, joka tahtoo syventyä muotikuvien sijaan tyyliä routaaviin analyyseihin. Viime syksynä ilmestynyt juhlanumero on totuttuun tapaan visuaalinen tykitys, jota rytmittävät muun muassa Zachary Quinton ja Ricardo Bofillin haastattelut. Hercules vaikuttaa muotimaailmaan visuaalisesti ja tekee sen törkeän hyvin.

Bruce Weber oli mainio valinta juhlanumeron vierailijaksi. Legendaarisen valokuvaajan mustavalkoiset, maskuliiniset, mutta usein myös herkät otokset kuvastavat Hercules Universalin universumia. Muoti ja tyyli ovat lehden tekijöille rajattomia työkaluja, jotka esitetään usein valtavan maskuliinisessa viitekehyksessä. Siinä ristiriita, joka kiehtoo aina ja erityisesti vajaan 20 euron hinnalla.

Hercules Universalin uusin numero on juuri ilmestynyt ja sen voi tilata täältä.

herculesuniversal2

herculesuniversal1

Photos: Tomi Mustikka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s