dolce-gabbana_millenials.jpg

2017 on Forbesin mukaan vaikuttajamarkkinoinnin vuosi. Mielipidevaikuttajien läpi kulkevat viestit ovat toki tulleet tutuiksi blogeja tai vlogeja seuranneille ja metodi on ehtinyt vakuuttaa asemansa muiden joukossa. Foliohatut ja ad blockerit kannattaa kuitenkin virittää käyttöön viimeistään nyt, sillä Forbesin mukaan myös loputkin mainostajat ovat vihdoin ymmärtäneet vaikuttajamarkkinoinnin arvon.

Ennuste näyttää osuvan oikeaan, sillä Dolce & Gabbana otti vaikuttajat omalle catwalkilleen Milanon miesten muotiviikolla tovi sitten. Mainoskampanja sai itse asiassa alkunsa jo viime kesänä ja sen tarkoituksena on vaikuttaa erityisesti milleniaaleihin. Muotimarkkinat ovat toki hyödyntäneet markkinoinnissaan jo monta vuosikymmenen ajan erilaisia julkisuuden henkilöitä, mutta tavallisille ihmisille ja sosiaalisen median työläisille ovi on ollut vielä pääasiassa suljettu.

Dolce & Gabbana ei avannut pelia millään mittarilla hillitysti, vaan catwalkille astuivat suurin piirtein kaikki viime vuosien tärkeimmät somevaikuttajat. Valokeila kohdistui muun muassa liikkuvan kuvan suosikkeihin Cameron Dallasiin, Jim Chapmaniin ja YouTuben power couple Marcus Butleriin sekä Stephanie Giesingeriin. Blogosfääriä edustivat ruotsalainen Andreas Weinas, Marcel Floruss sekä Pelayo Diaz ja catwalkille astuivat perinteisestä mallimaailmasta The Atomics ja Oliver Cheshire.

Siinäpä joukko mielipidevaikuttajia, joiden arvoa ja vaikuttavuutta on hankala mitata rahassa.

Olen suhtautunut kampanjaan hieman ristiriitaisesti. Muodissa on omasta mielestäni kyse illuusioista ja somestarojen käyttö rysäyttää kulissit voimalla alas. Julkkisten lapset ja ulkonäöllään Instargramissa ratsastavat vaikuttajat ovat yleisesti ottaen ilmiö, jota en ole vielä osannut sisäistää.

Dolce & Gabbanan näkemys tulevasta talvesta näyttää kaiken hulabaloon keskellä erittäin hyvältä. Siluetit ovat äärimmäisen tiukkoja ja burgundin sekä keltaisen sekoitus kuultaa pitkän tauon jälkeen ajankohtaisena. Housujen lahkeet eivät peitä nilkkaa seuraavanakaan talvena, mikä ei ole Suomen pakkasissa käyttökelpoisin trendi, ellei siedä kylmää 16-vuotiaan tavoin.

Photo: Dolce & Gabbana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s