Kuivan ihon työkalupakki: Huulet kuosiin

kuvaiho1_0

Vallitsevan säätilan tai muiden luonnonilmiöiden kommentointi internetissä on helkkarin tylsää, tiedetään. Tässä talvessa ei ole ollut kuitenkaan edeltäjiensä tavoin mitään järkeä ja ihoni on asiasta täysin samaa mieltä.

Jatkuva veivaaminen plussasta miinukseen on ajanut nahkani siihen pisteeseen, että sen hoitaminen on käynyt jo osa-aikatyöstä. Asiasta tekee kinkkisemmän se, että ongelma on tällä kertaa epäpuhtauksien sijasta kosteudessa ja sen puutteessa: en ole juuri koskaan kärsinyt tällaisista vaivoista, joten en osaa myöskään hoitaa niitä.

Epävakaat talvet ovat viime vuosien perusteella tulleet jäädäkseen, joten oma työkalupakki on ollut pakko järjestää uudelleen. Esittelenkin seuraavien viikkojen aikana omat uudet suosikkini kuivan ihon pelastamiseksi kolmessa eri osassa. Ensimmäinen postaus koskee huulia, sillä mikään ei ole raivostuttavampaa kuin halkeilevat, hilseilevät ja kutiavat huulet.

1) Lush: Mint Julips -huulikuorinta

Iho-ongelmat eskaloituivat loppiaisviikolla, jolloin pakkaset loimusivat täysillä teholla Helsingissä ja seurasivat yllättäen myös Keski-Eurooppaan saakka. Ei auttanut itku Prahan juutalaiskortteleissa, joten kompassi osoitti paikallisia kemikalioita kohti. Kaikki omat kosteusvoiteet olivat luonnollisesti jääneet himaan yöpöydälle, joten uudet tuotteet pääsivät testiin hetimiten.

Prahan hinnat eivät päätä huimanneet, joten ostin Lushista jotain itselleni aivan uutta. Sokerinen huulikuorinta tekee sen, minkä se lupaa: raapii kuolleen ihosolukon irti ja kosteuttaa jojobaöljyn turvin. Tuote on ristitty samannimisen cocktailin mukaan, joten tuote tuoksuu (ja maistuu) huumaavan hyvältä. Huulikuorinta on siten valloittava valinta myös tapajuopoille, jotka tahtovat jatkaa iltaa vielä iltapesun ohessa.

2) Mádara: Hemp Hemp – huulivoide

Olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa jo viiden vuoden ajan ja Mádara on pysynyt matkassa tavalla tai toisella koko tämän ajan. Vuodenvaihteessa julkaistut uudet tuotteet olivat siten tosifanille iloinen yllätys. Uutuudet laajensivat tuotekategoriaa mukavasti ja saapuivat kaiken lisäksi sellaisissa pakkauksissa, jotka voisin roudata himaani ihan vain huvin vuoksi.

Uusi ja käsittääkseni Mádaran ensimmäinen huulivoide on sekoitus oliiviöljyä, sheavoidetta ja hoitavaa hamppua. Hemp Hemp on ehdottomasti tuotekategorian kevyimmästä päästä: se hoitaa hommansa helkkarin hyvin, mutta ei varsinaisesti syväkosteuta huulia koko päivän ajaksi. Tuote sopiikin päiväkäyttöön mainiosti ja valehtelisin, jos väittäisin, että tuotepakkauksella ei olisi tähän vaikutusta. Suomalaiset luonnonkosmetiikkamerkit, ottakaa tästä mallia!

3) Hurraw: Moon Balm – huulirasva

Postauksen kolmas tuote on vanha, tuttu Hurrawin Moon Balm -huulirasva. Luonnonkosmetiikkamerkki tuli Suomen markkinoille rytinällä pari vuotta sitten ja on jämähtänyt kauppojen hyllyille ihailtavan hyvin. Hurrawin tuotteet ovat orgaanisia, vegaanisia, helkkarin hyvin brändättyjä ja ne tekevät älyttömän hyvin sen, mihin ne on tarkoitettu.

Moon Balm on yökäyttöön tarkoitettu huulirasva, joka on koostumukseltaan äärimmäisen rasvainen ja kermainen. Tuote pysyy huulilla kuin valettu ja tekee niistä lupausten mukaisesti sopivan kosteutetut. Kamomillan ja vanlijan tuoksusekoitus ei häiritse yöunia ja huulirasvaa voi siten käyttää myös päivällä, mikäli addiktiosta on tullut ongelma.

Ostan omat kosmetiikkani yleensä joko JoliestaBiodellystä tai Hyvinvoinnin Tavaratalosta, joten vahvat (ja ilmaiset) suositukset näille liikkeille! 

Kuva: Tomi Mustikka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s