maisonmargielabythefireplace

Mitä tehdä, kun omassa asunnossa ei ole tulisijaa? Takan voi hankkia toki keinotekoisena tai dvd-levyn muodossa, mutta tämän hetken helpoin vaihtoehto on suihkuttaa hajuvettä korvan taakse. Maison Martin Margielan nenät ovat loihtineet tuoksun, joka vie kantajansa takkatulen lämpöön Chamonixin rinteillä sijaitsevaan alppimajaan.

By The Fireplace -hajuvesi on osa Margielan Replica-tuoteperhettä. Sarjaan kuuluu yhteensä kymmenen eau de toilettea ja neljä parfyymiä, joista jokainen on syntynyt paikan, ajankohdan ja tarinan pohjalta. By The Fireplace -tuoksuun on taltioitu Chamonixissa vuonna 1971 koettu talviaamu. Rakastuin parfyymiin keväällä Tukholman Åhlens-tavaratalossa ja ostin sen lopulta omaan kokelmaani syksyn saavuttua.

Olen käyttänyt elämäni aikana kymmeniä hajuvesipulloja pienten brändien sekoituksista koko kansan suosikkeihin. Uusi kausituoksuni on tähän asti kokeilemistani erikoisin. By The Fireplace ei ole oikeastaan edes pelkkä hajuvesi, vaan kokonaisvaltainen elämys ja rituaali. Hajuvesi tuoksuu ensinuuhkaisulla aidolle tulisijalle, mutta muuttuu iholla tovin kuluttua viskissä uitetulle vaahtokarkille. Tuoksu on pökerryttävä yhdistelmä vaniljaa, neilikkaa sekä katajaa ja sen muodonmuutos yllättää joka käyttökerralla.

Tuoksu on parhaimmillaan kirpeinä pakkasaamuina, jolloin kylmä koettelee poskia, mutta kaulaliinan sisältä hohkaa takkatulen lämmin värinä.

Maison Margiela: By The Fireplace, 97 € (Selfridges)

Winter is coming and I’m going to spend it by the fireplace. Perfume designed by Maison Martin Margiela is one of the most peculiar combinations I have tried on my skin in many years.  

Photo: Tomi Mustikka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s