On olemassa muutama asia, jotka kannattelevat kaikkein synkimmän vuodenajan yli: ylimääräiset vapaapäivät, punkkuglögi ja musiikkialan palkintojuhlat. Siinä missä toiset ottavat sairaslomaa Oscar-palkintojen jälkeen, käännän oman katseeni Grammy-gaalan punaiselle matolle. Palkintogaalat lämmittävät vuosi vuodelta yhtä vähän kuin pakolliset juhlapyhät, mutta perinne on perinne, jonka aika koittaa viimeistään sunnuntaina järjestettävän EMA-gaalan merkeissä.

Suomalaiset eivät osaa valitettavasti arvostaa gaalaperinnettä sen ansaitsemalla tavalla (#EMAhelsinki never forget), joten näen aiheelliseksi lietsoa juhlakuumetta parin postauksen verran blogin valokeilassa. Tarkasteluun pääsevät ensiksi ne tärkeimmät eli menneiden vuosien mielenkiintoisimmat esiintymiset. Löydät lisää katsomisen arvoisia vetoja vanhan blogini puolelta.

Rihanna – Stay/Love On The Brain/Diamonds

Ei epäilystäkään siitä, kuka oli pari kuukautta sitten järjestetyn VMA-tapahtuman merkittävin hahmo. Rihanna palkittiin gaalan aikana elämäntyöstään ja laulaja juhli tunnustusta esittämällä lähetyksen aikana kreisit 14 kappaletta, jotka oli jaettu neljään eri tavalla teemoitettuun settiin. Oma suosikkini oli slovaripotpuri, joka esitteli pitkästä aikaa Rihannan laulu- ja tulkintataitoja.

Pink – Try

Pink on takuulla tämän hetken fyysisimpiä ja uhkarohkeimpia artisteja. Laulaja esitteli voimistelutaitojaan aavikolla Try-hitin musiikkivideossa ja aavikolla sijainnut miljöö tuotiin lopulta American Music Awardsin lavalle koreografioineen ja rikkoutuvine huonekaluineen. Yleisö aplodeeraa esityksen lopuksi seisten ja ihan ansaitusti.

Nick Jonas – Jealous

Nick Jonasin Jealous on vastustamattomimpia viime vuosina julkaistuja popkappaleita. Entinen lapsitähti flirttailee biisissä gospel- ja kasarivaikutteiden kanssa, mutta kliseisimpiä mausteita ei ole onneksi tuotu Billboard Awards -tapahtuman lavalle asti. Kukapa olisi uskonut, että Miami Vice ja Tron sopivat näin hyvin yhteen?

Frank Ocean – Forrest Gump

Osaan nimetä arviolta kolme Frank Oceanin biisiä. Yksi niistä on Forrest Gump, jonka artisti esitti parin vuoden takaisessa Grammy-gaalassa. Esitys on harvinaisen vähäeleinen ja siksi niin nerokas sekä visuaalisesti vaikuttava. Harmillista, että tv-taltiointi varastaa osan tulkinnan taiasta.

Three things that turn the darkest season a bit brighter: additional days off, mulled wine and music awards. MTV EMA awards are being celebrated next Sunday which is a perfect reason to reminisce past award shows. May I present the most significant performances of the decade! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s