rekki.fi.pngTämä teksti ei ole maksettu mainos, vaikka kaikki reklaamin tunnusmerkit todennäköisesti täyttyvät. Ilmoitusluontoiseen asiaan on tällä kertaa syynsä, sillä verkkoon on avattu vihdoin käytettyjä vaatteita ostava ja myyvä liike, jonka käyttäjäkokemus on hiottu viimeisen päälle. Sitä kelpaa juhlia!

Perinteisiä kirpputoreja on nykyään aivan liian vähän vähän, itsepalvelukirppikset ahdistavat ja Facebookin myyntifoorumit – en edes aloita. Useat uutta omistajaa odottavat vaatteet ovatkin lojuneet laatikoissa, vaikka ne ansaitsisivat ehdottomasti lisäelämän jonkun toisen käytössä.

Olisin tahtonut lähettää merkkivaatteeni jo moneen kertaan niitä kauppaaville nettikaupoille, mutta myynnistä oli tehty liian vaivalloista. Tuotteiden hyväksyttäminen sähköpostitse, provikkamaksu ja tuotteiden mahdollinen palautus kuulostivat ihan ysäriltä ja Neuvostoliitolta.

Pelastava enkeli löytyi lopulta Tampereelta, jossa sijaitsee vuodenvaihteessa avatun Rekin päämaja. Rekki ostaa hyväkuntoisia merkkituotteita ja myy ne eteenpäin seuraavalle omistajalle nettikauppansa kautta. Ideassa ei ole mitään mullistavaa, mutta manselaiset ovat onnistuneet tekemään myyntiprosessista helpomman kuin yksikään kilpailijoista.

Kaupankäynti alkoi siten, että kävin läpi vaatekaappini Rekin brändilistan avulla. Tilasin sen jälkeen lähetyskoodin, hain sopivan pakettilaatikon ja vein lähetykseni Kampin Matkahuoltoon. Reilun viikon päästä sain sähköpostiini tarjouksen vaatteista, hyväksyin sen ja sain tililleni korvauksen muutaman tovin päästä.

Rekin verkkokauppa ei ole vielä auennut, mutta uskon sen olevan virstanpylväs käytettyjen vaatteiden nettimarkkinoilla Suomessa. Toiminta näyttää ulospäin ammattimaiselta, laadukkaalta ja asiakaslähtöiseltä. Mikä tärkeintä, se myös tuntuu siltä.

Kummaksun lähinnä sisäänoston tueksi annettua brändilistaa, joka on omituinen sekoitus Nellyä, Sokosta ja Luisaviaromaa. Petrifun ja Saint Laurent eivät juuri keskustele toistensa kanssa, joten toivoisin merkkivalikoimaan hieman tiukempaa kuratointia. Verkkokaupan näyteikkuna on kuitenkin yhtä kuin valikoimansa.

Odotan joka tapauksessa innolla, millaiselta Rekki näyttää avajaispäivänään ja toivottavasti saan syyn vierailla sivuilla myös ostajana.

Tutustu Rekkiin täällä.

We have a winner: Rekki.fi is the best platform around to sell your old clothes if you’re as lazy as I am.  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s