Stüssy S/S 2016

stussy_ss16_1

Tyrone Lebon on kiistatta yksi tämän vuosikymmenen työllistetyimmistä muotivalokuvaajista. Taiteilijan otoksia on tilattu esimerkiksi i-D:n sekä Voguen sivuille ja Louis Vuittonin, Celinen ja Hennes & Mauritzin kaltaisten brändien mainoskampanjoihin.

Kalifornialaisen Stüssyn kevään malliston mainoskuvat julkaistiin samoihin aikoihin Calvin Kleinin kevään kampanjan kanssa ja Lebon oli yllättäen vastuussa molempien vaatemerkkien töistä. Stüssy veti tosin pitemmän korren, sillä skeittimerkille luodussa kuvasarjassa Lebonen kaupallinen osaaminen ja yhteiskunnallinen näkemys yhdistyvät parhaalla mahdollisella tavalla.

Jamaicalle sijoittuvat kampanjakuvat ovat neljäs osa Lebonin Stüssylle luomasta sarjasta. Syksyn valokuvat otettiin Japanissa, mutta brändi palasi kevättä varten juurilleen rastafari-liikkeen syntysijoille.

Olisin jättänyt kampanjan blogihuomioitta ilman postauksen ensimmäistä kuvaa. Otos on hienoimpia kampanjakuvia vähään aikaan ja muistuttaa jostakin, mutta en ole vieläkään keksinyt mistä. Kenossa oleva kruunu tuo mieleen The Notorious B.I.G:in, mutta en saa päähäni muita viittauksia.

Keksinkö omiani vai löydätkö valokuvasta yhtymäkohtia muihin teoksiin?

stussy_ss16_3

stussy_ss16_2

Tyrone Lebon has photographed campaign pictures for Stüssy for four seasons in a row. SS 2016 campaign locates to Jamaica and I’ve been trying to figure out all the intertextual references hidden in the first picture. Can you find them?

Kuvat täältä

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s