Troye Sivan Blue Neighbourhood Album Cover

Without losing a piece of me
how do I get to heaven?
Without changing the part of me
how do I get to heaven?

YouTube-tähti, nuori Wolverine ja Adelen rakastama laulaja. Hedi Slimanen muusa, elokuvatrilogian päänäyttelijä ja yksi vaikutusvaltaisimmista teineistä. Troye Sivan on villinnyt yleisöt yli sukupolvirajojen ja ihan syystä: kynsilakkaa käyttävä Australian Peter Pan on yksi tämän hetken tärkeimmistä popmuusikoista.

Sivanin takinpieleen on kertynyt monenlaisia kunniamerkkejä, mutta tarinan keskiössä on elokuvalavasteiden ja catwalkien sijaan YouTube. Laulaja on täydellinen esimerkki tämän ajan renessanssitaiteilijasta, jolle verkossa tapahtuva sisällöntuotanto on ollut lapsuudesta saakka tavalla tai toisella kiinteä osa arkea. Kanavan kolmesta miljoonasta tilajaasta on muodostunut yhteisö, joka seuraa Sivanin liikkeitä herkeämättä.

Tubettajan suurin unelma tuli toteen joulukuussa, kun Blue Neighbourhoodiksi nimetty debyyttialbumi ilmestyi fanien kuultavaksi. Sivan oli julkaissut useita irtojulkaisuja ennen kokopitkän levyn säveltämistä, mutta albumimitta oli Michael Jacksonia fanittavalle laulajalle selkeästi päätavoite.

Blue Neighbourhoodin tarinat versoavat laulajan omista juurista. Samalla nimellä ristitty kolmen musiikkivideon sarja antoi esimakua Sivanin konseptuaalisesta ajattelusta ja debyyttialbumia voisi kuvailla novellikokoelmaksi, jonka rinnalle on sävelletty tärykalvoja hivelevä soundtrack.

Kiinnitin ensimmäisillä kuuntelukerroilla huomiota albumin virheettömään soundiin ja koukuttaviin melodioihin. Monta kertaa uudelleen keksitty unenomainen indie on saatu kuulostamaan pitkästä aikaa tuoreelta ja sävellykset istuvat täydellisesti yksiin Sivanin pehmeän äänen kanssa. Levy kuulostaa ajankohtaisemmalta kuin moni muu viime aikoina tehty julkaisu.

Blue Neighbourhoodin vahvuus löytyy sanoituksista, joihin on löydetty poikkeuksellista syvyyttä. Sivanin tarinat käsittelevät nuoren miehen mieltä ja sen liikkeitä, mutta niitä kuvaillaan brutaalin rehellisesti ja avoimesti. Levyä kuunnellessa tulee paikoin olo kuin lukisi laulajan pahimmat pelot ja sydänsurut sisältävää päiväkirjaa.

Albumin avainkappale on Betty Whon kanssa nauhoitettu HEAVEN. Laulu kertoo oman identiteetin etsimisestä ja hyväksymisestä sellaisenaan, vaikka isän sydän särkyy ja taivaan portit pysyvät kiinni.

Sivan on verenlihalla myös SUBURBIA-nimisessä kappaleessa, jossa nostalgia vyöryy kuuntelijan yli valtavalla voimalla. LOST BOY on sympaattinen kuvaelma jakomielitautisesta rakkaudesta ja for him. puolestaan liikuttavin rakkauslaulu pitkään aikaan. Kappaleessa räppäävä Allday vastaa myös viime aikojen virkistävimmästä vierailuosuudesta.

Troye Sivan sijoittuu artistina Years & Yearsin Olly Alexanderin, Sam Smithin ja Ed Sheeranin kaltaisten laulajien joukkoon. Uuden ajan artistit kertovat valtavirrasta poikkeavia tarinoita miehuudesta ja muokkaavat mieskuvaa omanlaisekseen. Nuoren tubetähden kasvu levyttäväksi artistiksi ja vastustamattomia sävellyksiä sisältävä debyyttialbumi osoittavat, että tämän ajan miesartisti voi olla muutakin kuin kireää vatsalihasta ja ylitsepursuavaa seksiviettiä.

Troye Sivan stole my heart with the groundbreaking debut album called Blue Neighbourhood. 

Website 〰 Facebook 〰 Instagram 〰 Twitter

Kuva täältä

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s