Sain viime viikolla silmälääkäriltä iloisen uutisen: silmälaseille olisi vihdoin tarvetta! Olen haaveillut rilleistä valehtelematta koko ikäni ja odottanut kärsimättömästi, milloin näkö huonontuisi edes pari pykälää. Turhamaista toimintaa, tiedän, mutta haaveensa kullakin ja omani tulivat vahvuuksilla.

Sain kuulla etukäteen monelta eri taholta, että elämä silmälasien kanssa ei ole pelkkää poseeraamista ja seksikästä vilkuilua kehysten takaa, vaan myös tahroja, huurua ja säätämistä. Sitä en kuitenkaan tiennyt, että kehysten valitseminen voisi olla niin monisyinen prosessi.

garret_leight_wilson
Garret Leight: Watson

Aloitin sovituskierroksen Sanomatalon Katseesta, jonka valikoimasta löytyvät Andy Wolfin, Barton Perreiran ja Oliver Peoplesin kaltaiset klassikkomerkit. Ja kuinkas ollakaan, päädyin sovittamaan kehys kehykseltä juuri sellaisia malleja, joita en missään nimessä ajatellut ostavani.

Garrett Leightin kehykset istuivat kasvoille just eikä melkein ja ajattelin ostopäätöksen menneen sukkana sisään ja kerralla pakettiin.

moscot_lemtosh
Moscot: Lemtosh

Moscotia ikonisempaa kehysvalmistajaa ei varmasti ole olemassa. Merkin laseja on nähty muun muassa James Deanin ja Johnny Deppin kasvoilla ja mallisto keskittyy edelleen monta vuosikymmentä palvelleisiin klassikoihin.

Lemtosh-mallia ovat käyttäneet Deppin lisäksi Buddy Holly sekä Truman Capote ja pääsin melkein itsekin saman listan jatkoksi. Kehykset olivat kuitenkin liian graafiset ja mustat omiin kasvoihini, kiitos kuitenkin Aleksanterinkadun Fenno-Optiikalle hyvästä palvelusta!

ray-ban
Ray-Ban: Round 3447V

Ray-Banin kehykset olisivat olleet budjetin puolesta paras ratkaisu, mutta hopeanharmaat lasit olivat yksinkertaisesti aivan liian ysärit. Sovitin myös samankaltaisia Giorgio Armanin laseja, mutta nekään eivät tuntuneet käyvän yksiin tyylini kanssa.

Ray-Banin silmälasit löytyivät Bulevardin Trend Opticista, jossa olisin voinut viettää koko loppuillan erilaisia kehyksiä sovittaessa.

Tein ostopäätöksen lopulta yhden shoppailukierroksen ja nukutun yön jälkeen. Sen voit nähdä jo Instagram– ja Twitter-tileiltäni!

Told you so. I got finally a reason to buy eyeglasses but finding the right pair wasn’t that easy. You can see the result already on my Instagram and Twitter accounts!  

Kuvat 1, 2 ja 3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s