scotchsoda1

Rakastuin Scotch & Sodaan vaihto-opiskeluaikana reissatessani pitkin Keski-Eurooppaa. Merkki ei ollut aikaisemmin juuri vakuuttanut, mutta yllätyksekseni kulutin luottokorttia niin Stuttgartissa, Berliinissä kuin Wienissäkin. Lopulta tilasin myös puvun Atelier Scotch -sisarmerkiltä, vaikka vahvin muistijälki brändistä jäikin liiketilojen ominaistuoksusta.

Brändi on alkanut värittömien lamavuosien ja edesmenneen Helsingin sivukonttorin jälkeen muuttaa muotoaan ja täydellinen kuoriutuminen tapahtui vastikään New Yorkin muotiviikoilla. Näytös oli ensimmäinen merkin historiassa ja esitystilaan oli luotu sitä varten vaikuttava multimediateos. Wondrous Wanderers -niminen kokoelma pohjautuu Alankomaiden historiaan ja tutkimusmatkailun perintöön.

Scotch & Sodan mallistot ovat olleet Atelier Scotchia myöten eriväristen perusvaatteiden kimaraa, jota ovat rikkoneet muutamat trendikappaleet. Ensi talven mallisto on täyskäännös aikaisempaan, sillä sen pääpaino on näyttävyydessä ja pimeän vuodenajan väreissä.

Kokoelmaa ei olisi voitu nimetä paremmin: vaatteet lainaavat monen maan kulttuuriperinnöstä. Brodeeratut pilottitakit muistuttvat Aasiasta, ruutupaidat westernistä ja raitahousut 70-luvun Lontoosta. Mallistokuvat on stailattu niin virheettömästi, että voisin tilata jokaisen asun suoraan omaan vaatekaappiini.

Liekö sallittua, mutta vertaisin Scotch & Sodan kasvua esimerkiksi Adidasin ja Saint Laurentin viime vuosien muutoksiin. Kasvottomasta vaatemerkistä kasvoi kymmenen minuutin aikana uusi varteenotettava peluri, jolla on ominaistuoksunsa lisäksi nyt myös selkeä oma ääni.

scotchsoda2scotchsoda3

Scotch & Soda had their debut fashion week show in New York last week. The FW16 collection named Wondrous Wanderers is truly wonderful and a new direction for the previously conventional brand.

Scotch & Soda: Website, Facebook, Instagram

Kuvat täältä

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s