“Ennustankin, että lähiaikoina kuljemme juoksutrikoot päällä töihin ja sieltä suoraan lenkille, salille ja ennemmin tai myöhemmin kaljalle.”

Kirjoitin pari vuotta sitten, että urheilulegginsit tulevat lenkkareiden vanavedessä osaksi Helsingin katukuvastoa. Sain Lilyn Facebook-seinällä turpiini, mutta kuinkas ollakaan, trikoita on voinut nähdä kasuaalisti sekä miesten että naisten päällä jo pitkään ja ilmiö on tätä nykyä täysin ok.

Urheilumuodin vallankumous on alkanut kuitenkin käydä vähitellen liian kuumana. Lenkkarit jalassa pääsee tätä nykyä ihan mihin vain, sportti on jättänyt oman jälkensä huippumuotiin ja Adidas kelpaa jopa punaisella matolla. Eihän tätä jaksa enää kukaan.

Maitohapoille venähtänyttä sporttikautta seuraa selkeä teema, rentous. Boulezar on lanseerannut jo oman comfy couture -terminsä ja mukavuudesta on alettu muotoilla luksusta myös muualla. Käytännöllisyys voi tarkoittaa trikoon, tiukkojen väripalettien ja päkiävaimennusten sijaan laadukkaita materiaaleja sekä hyviä leikkauksia. Sen tarinan jäljillä on myös yhdysvaltalainen Baja East.

Pradalla, Celinéllä, Burberryllä ja ties missä työskennelleiden Scott Studenbergin sekä John Targonin oma vaatemerkki on jopa saksalaiseen verrokkiinsa nähden huippukallista muotia. Sen ovat huomanneet myös Hollywoodin silmäätekevät, sillä brändi on noussut puheenaiheeksi julkimoiden ihailun myötä.

Baja Eastin huomioarvoa voi perustella myös erinomaisella ajantajulla. Vaatteet eivät näytä erityisiltä ensisilmäyksellä, mutta kokoelmissa on yhdistetty taidokkaasti viime vuosien tärkeimmät trendit. Materiaalitietoisuus, kerrostettavuus ja urheilutrendit näyttävät paremmalta yhdessä kuin erikseen.

Ennustankin, että lähiaikoina kuljemme laadukkaat oloasut päällä töihin ja sieltä suoraan lenkille, salille ja ennemmin tai myöhemmin kaljalle.

bajaeast1bajaeast2

Cozyness is definitely the next big thing in fashion after all the sporty vibes.

Kuvat täältä

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s